CHP'li Avcılar, Beşiktaş ve Bakırköy Belediyelerinin resmi plakalı araçları, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Vakit Gazetesi önünde gerçekleştirdiği protesto eylemi için CHP'li kadınlara tahsis etmesi, İstanbul Valiliği'ni harekete geçirdi.
İstanbul Valisi Muammer Güler, halktan toplanan vergiler ile alınan ve mazotu belediye kasasından doldurulan araçlarla CHP'lilerin Vakit'i protestoya gitmeleri üzerine konu ile ilgili inceleme başlattığını bildirdi. Vakit'ten olay ile ilgili bilgi ve görüntüleri talep eden Valilik, olay ile ilgili söz konusu belediyelerden savunma talep edecek. Bağcılar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin eylemde yaptıkları çekimleri de izlemesi beklenen Valiliğin, olayı izleyen polislerin plakalarını tek tek not ettiği araçlarla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapacağı öğrenildi.
Vakit'in dün ayrıntısı ile plakalarına yer verdiği Bakırköy, Beşiktaş ve Avcılar Belediyesi'ne ait araçlar, CHP'li kadınları Vakit'in Mahmutbey İstoç'taki merkezinin önüne taşımış, CHP'liler resmi plakalı araçları görüntüleyen Vakit muhabirlerine saldırmışlardı.