1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP Kurultayında Ergenekon'a Destek
CHP Kurultayında Ergenekona Destek

CHP Kurultayında Ergenekon'a Destek

CHP'nin 15'inci kurultayı başladı. Kılıçdaroğlu, bir önceki kurultayda olduğu gibi Aydın Doğan'a ve Ergenekon tutuklularına sahip çıktı.

18 Aralık 2010 Cumartesi 12:01A+A-

CHP'nin Parti Meclisi üyelerinin belirleneceği kurultay başladı. 15. Olağanüstü Kurultayı'na liste tartışmalarıyla giren partide, Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde sürpriz isimler yer aldığı tahmin ediliyor. Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan kurultay saat 10.00'da başladı. 13 bin kişilik salon tamamen dolmuş durumda. Salona gelen Kılıçdaroğlu önce Hurşit Güneş sonra da Gürsel Tekin'le görüştü.

İlk kez bir siyasi parti kurultayının yapıldığı salon düzenlenirken, mavi, beyaz ve kırmızı renkler kullanıldı. Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üst bölümüne Mustafa Kemal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve CHP'nin amblemi altı oklu bayrak asıldı. Platformun iki yanına dev ekranlar yerleştirildi.

Yaklaşık bin kadar gazetecinin görev yaptığı kurultaya, 13 bin kişinin katılması bekleniyor.

10. Yıl Marşı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun stüdyoya girerek eşlik ettiği, kurultay öncesi yeniden düzenlenen yerel seçimlerde ve 12 Eylül referandum kampanyasında kullanılan şarkı ile Edip Akbayram, Kazım Koyuncu gibi sanatçıların şarkılarına eşlik eden partililer, "Başbakan Kemal", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıyor.

KILIÇDAROĞLU: "AYDINLARI HAPSE ATTILAR!"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurultayın açılış konuşmasını yapıyor. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Aydın Doğan'a ve Ergenekon'dan Silivri'de bulunanlara sahip çıktı.

Kılıçdaroğlu –halen devam eden- konuşmasında şunları söyledi: "Temiz siyaset mi istiyorsunuz, her kuruş verginizin hesabını sormak mı istiyorsunuz, birileri eğer onun için deliğe süpürmeyin diyorsa ve buna ses çıkarmıyorsa, siz aydınlığa yol açın artık. Halka ulaşmak her CHP'linin görevidir. Halkın içinde daha fazla olacağız. Söylemleri ile icraatları birbirine zıt iktidar var. Tutukluluğu infaza dönüştürdüler, aydınları hapse attılar.

Çetelerle mücadele ediyoruz diyorlar, kendi, çetelerini kurdular. Milletvekillerini parmak kaldırma makinesine çevirdiler. Oy sahtekârlığı yaptılar. Milletin egemenliği bu değildir. Özgür medya dediler. Hangi özgür medya? Gazete patronlarına binlerce milyarlık fatura kestiler. Aleyhlerindeki haberlere otosansür yapıyorlar. Telefonla konuşamıyor artık TC yurttaşı. Yoksulluğu kaldıracağız dediler. Yoksulluk artıyor. Yoksulları kendi arka bahçesi haline getirmeye çalışıyorlar... Türkiye'nin binlerce sorunu var ama unutmayın CHP'nin  de binlerce çözümü var."

BAYKAL PM LİSTESİNDE YER ALMAYACAK!

CHP kurultayı, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın siyasi hayatındaki dönüm noktalarından birisi olacak. İl başkanlarının, Kılıçdaroğlu'nun blok liste tercihine destek nedeniyle Baykal, konuşmama eğiliminde. Bir dönem partide tek adam konumunda bulunan Baykal'ın konuşması durumunda 'atmosferin' nasıl olacağı merak konusu.

Baykal, kurultayda yenilenecek PM listesinde yer almayacak. Hem Baykal hem Kılıçdaroğlu cephesinin bu yönde talebi bulunmuyor.

22 Mayıs'taki olağan kurultayda genel başkanlıktan istifa eden Baykal'ın, PM'de yer almaması kişisel siyasi tarihi bakımından önem taşıyor. 1980 öncesi CHP'de, 1980 sonrası SHP'de belirli dönemlerde parti yönetiminde yer alan Baykal, siyasi yasaklı olduğu dönem dışında CHP'nin 1992'de yeniden açılmasından bu yana ilk kez yönetime girmemiş olacak. Baykal, kurultayı kurmayları ile salondan izleyecek. CHP'nin eski lideri doğal delege sıfatı ile seçimlerde oy kullanacak.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum