1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. CHP fonuyla gazeteciliği normal gören medyanın rezaleti!
CHP fonuyla gazeteciliği normal gören medyanın rezaleti!

CHP fonuyla gazeteciliği normal gören medyanın rezaleti!

CHP, Halk TV’ye olan desteğini kesince ortalık karıştı!

23 Temmuz 2023 Pazar 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de medya bağımlılık ilişkileri üzerinden var olabiliyor. Parayı verenin düdüğü çaldığı bir vasatta herkes bir yandan ise “objektiflik” iddiasında. Bir yayın organının objektif olabilmesi ne kadar imkansız bir şeyse adil olması ondan beklenen en temel özellik olmalı!

Bağımlılık ilişkileri adil yaklaşımın belini bükerken muhalif medya ise sürekli muarızını suçluyor. İktidara yakın medya için “havuz medyası” tabirini kullanan muhalif yayın organlarının karnesi ise diğerlerinden daha kötü!

CHP, Halk TV’ye olan desteğini kesince Halk TV’deki isimler tabir-i caizse kazan kaldırdı. CHP'nin Ankara 54. Noterliği'ne gönderdiği belge ile sözleşme tek taraflı olarak feshedildi. Halk TV'de ilk etkilenen program, Serhan Asker'in sunduğu gündüz kuşağı Görkemli Hatıralar Programı oldu.

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in de talimatı ile planlanan yerde program yapamayan Asker kendisine yönelik engellemeyi kınadı.

"Görkemli Hatıralar bir darbe yedi. 3,5 senedir yollardayız kar kış pandami demeden ülkemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Fakat bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen birinin talimatıyla Kırkgöz Hanı’nda program yapacaktık yaptırmadılar.

Sizin programınız, halkın programı bugün böyle bir yasakla karşılaştı. Dün akşam o genel başkan yardımcısı program yapılmayacak dedi. Biz de izleyicimiz için programımızı açık alanda yapacağız.

Büyük bir kırgınlık içerisindeyiz ama susmayacağız. Ne yapmaya çalıştığını anlamadığımızı birinin kararıyla buradayız. Eren Erdem’in talimatıyla Kırkgöz Hanı’nda yapılamıyor program. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ben bir açıklama bekliyorum. Onun talimatıyla mı yapıldı bunlar? Kılıçdaroğlu’na son dönemde nasıl destek verdiğimizi hepiniz biliyorsunuz.

Eren Erdem’in belediye başkanına verdiği talimatla programımız iptal edildi. Yasaklar nereye kadar? Bu konuda merak ediyorum Kılıçdaroğlu bir açıklama yapacak mı? Talimatı var mı? Onun demeyeceğini biliyorum ama bir yardımcı bu talimatı verdi ve belediye başkanı da çaresiz kaldı."

CHP fonuyla gazeteciliği normal görenler bir de utanmadan başkalarını eleştiriyorlar... Açık ve net bir şekilde CHP’nin televizyonu olarak iş gören Halk TV ne kadar yakınsa da boşuna! Zaten en başından çıktıkları yol sorunluydu. CHP tarafından desteklenip “bağımsız, objektif” imajı vermek habercilerin değil dolandırıcıların işidir!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT