1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP Belediyesinin kovduğu depremzedelere İçişleri Bakanlığı sahip çıktı
CHP Belediyesinin kovduğu depremzedelere İçişleri Bakanlığı sahip çıktı

CHP Belediyesinin kovduğu depremzedelere İçişleri Bakanlığı sahip çıktı

​​​​​​​CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin önce misafir ettiği sonrasında ise çıkarma kararı aldığı depremzedelerin otel parasını devlet ödeyecek.

17 Mayıs 2023 Çarşamba 22:05A+A-

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin önce misafir ettiği sonrasında ise çıkarma kararı aldığı depremzedelerin otel parasını devlet ödeyecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından seçimden hemen sonra ödenek yetersizliği bahane edilerek kaldıkları otelden çıkartılmak istenen depremzedelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla kısa sürede devlet eli uzatıldı. Olayın duyulmasının ardından müdahale eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ Valiliği'ne depremzedelere AFAD koordinasyonu ile sahip çıkılması talimatını verdi.

Sabah saatlerinde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım mağdur edilmeye çalışılan depremzedeleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında dertlerini anlatan depremzedeler, "Daha dün haberimiz oldu. Biz de insanız. Bizim de çocuklarımız var okula gidiyor. Eğitim bizim için çok önemli. Nasıl başka yere gideriz" dediler.

Vali Yıldırım ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Unutun onları. Bakın ben Valiyim. Kaymakamımız burada. Vali Yardımcımız burada, AFAD Müdürümüz burada. Herkes burada. Siz bizimle berabersiniz. Onların faturalarını kessinler yaksınlar. Bugünden itibaren biz sizlerle beraberiz. Kendileri söyledi. Biz 100 kişiye de bakarız, 500 kişiye de bakarız" açıklamasını yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentteki otellerde misafir ettiği depremzedelere verdiği hizmeti 21 Mayıs günü sonlandıracağını duyurması sonrası Kırşehir'in Mucur ilçe belediye başkanı kapısını depremzedeler için açtığını duyurdu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum