1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP askerleri mi fişliyor?
CHP askerleri mi fişliyor?

CHP askerleri mi fişliyor?

CHP’li vekil Murat Bakan’ın yaptığı paylaşımda Jandarma personelinin ideolojilerine dair bilgi vermesi akla fişleme sorularını getirdi.

20 Mayıs 2022 Cuma 12:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Twitter’da yaptığı paylaşımda Jandarma’da İstihbarat Komutanlığı ve Başkanlığından Kemalistlerin uzaklaştırıldığını iddia etti.

19 Mayıs’ta açıklanan tayinlere ilişkin olarak Kemalistlerin uzaklaştırılarak il dışına gönderildiğini iddia eden Bakan, bu paylaşımıyla askeri personelin ideolojik görüşlerine ilişkin beyanda bulunmuş oldu.

Bu durum akıllara “CHP askeriyede fişleme mi yapıyor?” sorusunu getirdi. Sosyal medyada da Murat Bakan’a “İnsanların Kemalist olduğunu nereden biliyorsunuz?”, “Ailelerini de incelediniz mi?”, “Bu listeleri nasıl oluşturdunuz?” gibi sorular soruldu.

Öte yandan askeriye veya bir başka kurumda Kemalistlerin çalışmak zorunda olduğu gibi bir algıyı dayatan Murat Bakan, bu kadroların yerine “cemaat” kadrolarının yerleştirildiğini iddia ederek 15 Temmuz’a atıfta bulunurken geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin kimler tarafından ne adına yapıldığını görmezden geliyor. Bakan’ın, Kemalizm tarikatından ihvanlarının tasfiyesini gündeme getirirken bir de TSK'daki "cemaat-tarikat yapılanması tehlikesi"ne dikkat çekmesi garip bir çelişki.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum