1. HABERLER

  2. HABER

  3. ÇHD Davasında 4 Sanığa Tahliye
ÇHD Davasında 4 Sanığa Tahliye

ÇHD Davasında 4 Sanığa Tahliye

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukatın yargılandığı davada mahkeme 4 sanığın tahliyesine karar verdi.

26 Aralık 2013 Perşembe 23:34A+A-

"DHKP-C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukatın yargılandığı davada mahkeme, 4 sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan adliye binasındaki salonda görülen duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı avukatların soruşturmanın genişletilmesi talebinin bir kısmını kabul etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Şükriye Erdem, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Naciye Demir ve Avni Güçlü Sevimli'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma, 15, 16 ve 17 Nisan 2014'e ertelendi.

Öte yandan, karar açıklanmadan önce, güvenlik nedeniyle duruşma salonuna yalnızca kimliğini gösteren avukatların alınacağı bildirildi. Tek bir kapıdan girişe izin verilirken, kimlik göstermek istemeyen avukatlarla jandarma arasında arbede yaşandı.

Avukatlar slogan atarken, mahkeme heyeti başkanı Mustafa Bağarkası'nın izin vermesi üzerine avukatların yanı sıra izleyiciler de salona alındı.

Avukatlar ise arbede sırasında bir kadın jandarma görevlisinin kendilerini cep telefonuyla görüntülediğini iddia ederek, Bağarkası'ndan görüntünün silinmesini istedi.

Talep kabul edilirken, cep telefonundaki görüntüleri inceleyen avukat, "Tutanaklara geçmesi için söylüyorum. Cep telefonunda fotoğraf yoktu" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti başkanı Bağarkası, duruşma başlamadan önce görüntü alınmasına izin verdiklerini, ancak bazı sanık yakınları ve avukatlar tarafından duruşma sırasında da görüntülerinin çekildiğini, mümkün olduğunca bunu görmezden geldiklerini ve usullere tamamen uygun bir duruşma yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

AA

HABERE YORUM KAT