1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir, İsrail'in katılımı nedeniyle OECD toplantısından çekildi
Cezayir, İsrail'in katılımı nedeniyle OECD toplantısından çekildi

Cezayir, İsrail'in katılımı nedeniyle OECD toplantısından çekildi

​​​​​​​Cezayir, İsrailli temsilcinin katılımına tepki olarak Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) Uluslararası Parlamentolar Ağı toplantısından çekildi.

14 Şubat 2021 Pazar 03:12A+A-

Cezayirli Milletvekili Ammar Musi, kendisi ve iki milletvekilinin, 9-10 Şubat'ta Akdeniz Parlamenter Asamblesi temsilcisi olarak, çevrim içi düzenlenen OECD Uluslararası Parlamenter Ağı toplantısına katıldığını açıkladı.

Musi, toplantıda ilk gün COVID-19 krizi ve krizi atlatmanın yolları konularının ele alındığını söyledi.

Musi, "Ertesi gün toplantı listesinde İsrailli Milletvekili Levy Mickey'nin dahil edildiği bir değişiklik oldu" diyerek, bu değişiklik üzerine ülkesinin Ulusal Halk Meclisi'ne bilgi verdiğini ardından Uluslararası Parlamentolar Ağını toplantıdan çekildiklerine dair bilgilendirdiğine dikkat çekti.

"Filistin meselesi bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak"

Cezayirli milletvekilleri, bu yılın başlarında Meclise, İsrail'e seyahat etme, dolaylı veya doğrudan iletişimi yasaklayan ve İsrail ile normalleşmeyi suç sayan bir yasa tasarısı sunmuştu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da 20 Eylül 2020'de yaptığı açıklamada, "Bir tür normalleşme furyası görüyorum. Biz buna katılmayacağız ve kutlamayacağız. Filistin meselesi bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak" demişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum