1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ceyş’ul Vatani ve Feylak’uş Şam’ın Komutanlarına Suikast Düzenlendi
Ceyş’ul Vatani ve Feylak’uş Şam’ın Komutanlarına Suikast Düzenlendi

Ceyş’ul Vatani ve Feylak’uş Şam’ın Komutanlarına Suikast Düzenlendi

Halep’te Feylak’uş Şam’ın komutanı ve ÖSO destekli Ceyş’ul Vatani komutanına ardı ardına suikast düzenlendi. Feylak’uş Şam komutanı yara almadan kurtulurken Ceyş’ul Vatani komutanının hayatını kaybettiği bildirildi.

03 Ağustos 2019 Cumartesi 18:09A+A-

Halep’in doğu kırsalı El Bab şehri yakınlarında Suriyeli muhalif grup Feylak’uş Şam’ın komutanına yönelik suikast girişiminde bulunuldu.

Halep’in kuzey kırsalında Feylak’uş Şam  komutanının içerisinde bulunduğu aracın patlayıcı aygıt ile hedef alınması sonucu suikast girişiminden yara almadan kurtulduğu ifade edildi.

feylakus-sam-komutanina-suikast-girisimi-01-1.jpg

Bombanın infilak etmesi sonucu yaralanan komutan ambulans ile en yakın hastaneye götürüldü.

Başarısız suikastin bölgedeki muhalif güçler arasında tansiyonu yükseltmeye yönelik provokasyon girişimi olabileceği düşünülüyor.

Halep’in kuzey kırsalı suikast, adam kaçırma, adam yaralama gibi birçok olaya şahit oluyor. Bu eylemlerin arkasında bölgenin istikrarını bozmak için çalışan şer odaklı PKK/PYD milislerinin olduğu iddia ediliyor.

aile-001.jpg

Ailesiyle beraber bombalı saldırıya uğradı

Halep’in kuzey kırsalı Türkmen Barih beldesinde ÖSO destekli Ceyş’ul Vatani komutanına suikast düzenlendiği bildirildi.

Türkmen Barih beldesine akrabasını ziyaret etmek için giden Ceyş’ul Vatani komutanı Talib Hicazi’nin aracı ile seyir halindeyken bombalı saldırıya uğradığı ifade edildi.

Askeri kaynaklar, Halep’in kuzey kırsalında yaşanan olayda kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce Talib Hicazi’nin ve ailesinin içinde bulunduğu araca yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yerel haber kaynakları, araç içerisinde 4 çocuğu ve eşi ile beraber olan komutan ‘Hicazi’nin’ hayatını kaybettiğini aktardı. Komutanın çocukları ve eşi ise patlamanın etkisi ile yaralandı. Yaralılar en yakın hastaneye sevk edildi.

Kaynak: Fetih Medya

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum