1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Çeyrek Milyon Müslüman Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da Kıldı
Çeyrek Milyon Müslüman Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da Kıldı

Çeyrek Milyon Müslüman Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da Kıldı

İşgal güçlerinin tüm kısıtlamalarına ve engellemelerine rağmen bugün (31 Mayıs Cuma) mübarek Ramazan ayının son Cuma namazını çeyrek milyon Müslüman Mescid-i Aksa’da kıldı.

31 Mayıs 2019 Cuma 23:11A+A-

İşgal rejiminde yayınlanan Israel Hayom gazetesi, işgal güçlerinin olası gelişmeleri göz önünde bulundurarak Ramazan ayının son Cuma gününde Kudüs kentinde güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdığını bildirdi.

Görgü tanıkları, binlerce işgal askerinin ve polisinin Kudüs caddelerinde onlarca barikat kurduğunu, Eski Belde ve civarındaki bazı yolları trafiğe kapattığını söyledi.

Kudüslü aktivistler, Ramazan’ın son Cuma gününü Mescid-i Aksa’da bir milyon kişiyle kılma çağrıları yapmıştı.

İşgal güçleri bu sabah Babu’l-Amud bölgesi yakınlarında bıçaklama eylemi gerçekleştirilmesini bahane ederek Eski Belde girişleri ile Mescid-i Aksa kapılarını kapattı ve Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya giden cemaate kötü muamelede bulundu.

İşgal güçleri daha sonra Es-Sahira Kapısı’ndan Eski Belde semtine girişe izin verirken, Mescid-i Aksa’ya giriş için de Hıtta ve El-Esbat kapılarını açtı.

Beytlahim’in doğusunda ırkçı ayrım duvarını aşarak Mescid-i Aksa’ya ulaşmaya çalışan Filistinlilere ateş açan işgal güçleri bir çocuğu şehit etti ve bir diğerini de ağır yaraladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum