1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ceyda Karan ve Taraf’a Manevi Tazminat Cezası
Ceyda Karan ve Taraf’a Manevi Tazminat Cezası

Ceyda Karan ve Taraf’a Manevi Tazminat Cezası

Erdoğan, bir yazısında "kişilik haklarına saldırı ile haksız ve hukuka aykırı beyanda bulunulduğu" gerekçesiyle açtığı davada, Taraf gazetesi ve yazarı Ceyda Karan'dan 15 bin lira manevi tazminat kazandı.

19 Kasım 2014 Çarşamba 14:36A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yazısında "kişilik haklarına saldırı ile haksız ve hukuka aykırı beyanda bulunulduğu" gerekçesiyle açtığı davada, Taraf gazetesi ve yazarı Ceyda Karan'dan 15 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ile gazetenin ve Karan'ın avukatı Lale Şimşek katıldı.

Avukat Sevencan, davanın kabulünü ve tazminata karar verilmesini talep ederek, "Taraf gazetesinin yazarı Ceyda Karan'ın 28 Mart 2014'teki yazısı müvekkilimin kişilik haklarına saldırı niteliğindedir" dedi.

Avukat Şimşek ise davayı kabul etmediklerini ve arabuluculuk sisteminden yararlanmak istemediklerini belirtti.

Şimşek dava konusu yazının Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırı niteliği taşımadığını ve basın özgürlüğü kapsamında eleştiri niteliğinde olduğunu savundu.

Hakim Ahmet Arslan, davayı kısmen kabul ederek, davalıların 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, yazısında,  Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırı ile ile haksız ve hukuka aykırı beyanda bulunulduğu" gerekçesiyle Karan ve Taraf gazetesinden 30 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Dilekçede, "tazminatın yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödememesi" istenmişti.

 

HABERE YORUM KAT