1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çevre ve Şehircilik Bakanı: Güneydoğu'da İnşaatlarımız Hızla Sürüyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Güneydoğu'da İnşaatlarımız Hızla Sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Güneydoğu'da İnşaatlarımız Hızla Sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “İnsanları çağırıp konuşuyoruz, taleplerini alıyoruz ve onlara yapabileceklerimizi söylüyoruz. Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor.” dedi.

09 Ağustos 2016 Salı 16:55A+A-

AA’da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlıkta gerçekleştirilen Güneydoğu Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Özhaseki, darbe kalkışmasının milletin büyük teveccühü ve fedakârlığı ile atlatıldığını, yeniden işlere dönülmesi gerektiğini belirterek, “Ekonomiyi canlandırmamız, yürüyen işlerimizi daha dikkatli şekilde yapmamız icap ediyor.” ifadesini kullandı.

“Zararları Tazmin Etmek Amacıyla Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Özhaseki, bakanlığın bir işinin de Güneydoğu’da hasar gören yerlerin yeniden inşası ve zarara uğrayan insanların mağduriyetinin giderilmesi olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda ara vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada bir taraftan PKK terör örgütü ile mücadele edilirken, onlarla savaşılırken, onlara karşı devletin o kudretli tokadını vurmaya devam ederken, bir taraftan da mağdur olmuş, evleri yıkılmış, zarara uğrayan insanların da zararlarının tazmin edilmesi gerekiyor. Bu da devletin şefkatli kollarını gösterir. Bu anlamda biz gerek Şırnak’ta gerek Mardin’de gerekse Hakkâri’de zarara uğrayan yerlerde insanların zararını tazmin etmek amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.”.

“İnşaatlarımız Hızla Sürüyor”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çatışmalardan zarar gören bölgelerde yapılan çalışmalara değinen Özhaseki, “İnsanları çağırıp konuşuyoruz, taleplerini alıyoruz ve onlara yapabileceklerimizi söylüyoruz. Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor. Birkaç ay içerisinde yapmakta olduğumuz evler biter. Onları da hak sahiplerine teslim ederiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT