1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çevre ve Şehircilik Bakanı: Gerçek Belediyeciliğin Ne Olduğunu Gösterecekler
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Gerçek Belediyeciliğin Ne Olduğunu Gösterecekler

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Gerçek Belediyeciliğin Ne Olduğunu Gösterecekler

Çevre ve Şehircilik Bakanı, 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin, “Bundan sonra oralarda hizmet eden arkadaşlar, gerçek belediyeciliğin ne olduğunu gösterecekler. Ankara'dan gönderilen paraları hizmete döndürecekler.” dedi.

11 Eylül 2016 Pazar 14:51A+A-

AA’da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valilik İl Koordinasyon ve Yatırım İzleme Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde, İçişleri Bakanlığı tarafından, PKK/KCK ve Gülen örgütüne yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği yeni görevlendirmeler yapılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aylardır bu konunun tartışıldığını anımsatan Özhaseki, şöyle konuştu:

“Biz özellikle o terör örgütüne destek veren, çukurlar kazarak o örgütü cesaretlendiren, onların sanki lojistik üstü gibi davranan, elindeki imkânları vatandaşa hizmet etmek yerine Kandil'e göndermeyi bir marifet bilen belediyelere karşı bu tedbirleri almış bulunuyoruz.”.

“Gönderilen Paraları Hizmete Döndürecekler”

Belediyelerin görevlerinin kanunlarla belirlendiğini anımsatan Özhaseki, belediyelerin bulundukları bölgenin suyunu akıtmak, yeşil alan kazandırmak, ulaşım sağlamak gibi milletin ihtiyaç duyduğu mahalli müşterek ne tür ihtiyaç varsa bunları çözmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Özhaseki, şöyle devam etti:

“Şimdi yapılan bu zâten, günlerce söylenen buydu. Ara ara siyasî uzantılarının sözlerine bakıp ‘Sanki bunlar bizim zekâmızla alay ediyorlar.’ dediğimiz oluyor. Bundan sonra oralarda hizmet eden arkadaşlar, gerçek belediyeciliğin ne olduğunu meslekleri olmamasına rağmen gösterecekler. Ankara'dan, merkezden gönderilen paraları, hizmete döndürecekler. Oraların altyapısıyla uğraşacaklar, suyuyla, yeşil alanlarıyla uğraşacaklar. Bu farkındalığı insanlar yakında görecekler.”.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT