1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çetin Doğan, Haberal’ın Yolunda
Çetin Doğan, Haberal’ın Yolunda

Çetin Doğan, Haberal’ın Yolunda

Hâkim karşısına çıkartılıp tutuklandığı günden bu yana hastanede yatarak rekorlar kitabına girmeye hazırlanan Ergenekon sanığı Başkent Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Haberal’ın Ergenekon hâkimleri hakkında açtığı davalar, Balyoz sanıklarına da ilham old

17 Ağustos 2010 Salı 05:05A+A-

Tutuklanınca Mehmet Haberal gibi sürekli hastalanan Balyoz Güvenlik Harekât Planı davasının sanıklarından 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan da Balyoz hâkimleri hakkında dava açtı. Balyoz Güvenlik Harekat Planı davasının sanıklarından 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, soruşturma kapsamında Doğan'ı ilk defa tutuklayan aynı zamanda davanın görüleceği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de üye hakimi Ali Efendi Peksak ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı hakkında soruşturma izni verilmesi için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal kendisini tahliye etmedikleri gerekçesiyle Yargıtay 4. Hukuk Dairesinde, 9 hakim hakkında 3 bin 625'er liralık dava açmıştı. Bu talebi görüşen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 9 hakimi bin 500'er lira manevi tazminat cezasına çarptırmıştı.

Ergenekon Soruşturması'nda 17 Nisan 2009'da tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal, cezaevine götürülmüş ancak rahatsızlanınca birkaç saat sonra hastaneye sevk edilmişti. Haberal'ın İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tutuklu olarak tedavisi 487 gündür devam ediyor. (Vakit)

HABERE YORUM KAT