1. HABERLER

  2. KİTAP

  3. Cennete Otostop serisinin yeni kitabı çıktı
Cennete Otostop serisinin yeni kitabı çıktı

Cennete Otostop serisinin yeni kitabı çıktı

Adem Özköse’nin yeni kitabı “Cennete Otostop 2” Pınar Yayınları’ndan çıktı. Kitapta dünyanın dört bir yanından İslam’a giren mühtedilerin birbirinden ilginç hikâyeleri yer alıyor.

30 Nisan 2022 Cumartesi 16:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazeteci-Yazar Adem Özköse’nin yeni kitabı “Cennete Otostop 2” okuyucularla buluştu. Dünyanın dört bir yanından İslam’a girenlerle yapılan görüşmeler sonucu ortaya çıkan kitap, İslam’ın anlam arayışı içinde olan insanlık için her dem umut olduğu fikrini de işliyor.

Yazar, Cennete Otostop 2’nin arka kapağında kitapla ilgili şu ifadelere yer veriyor: “Cennete Otostop’un birinci kitabı Şam’da yaşadığım yıllarda orada tanıştığım mühtedilerle yaptığımız uzun sohbetler sonucu ortaya çıkmıştı. Kitabın kaleme alındığı dönemlerde veya daha sonrasında ikinci bir “Hidayet Öyküleri” kitabı hazırlamak gibi bir niyetim yoktu. Fakat zaman içinde Cennete Otostop’un vesile olduğu güzellikleri görüp okurlarımdan da yoğun şekilde böyle bir talep gelince yeni bir kitap için yola koyuldum. Cennete Otostop’un birinci kitabında merkez Şam şehriyken ikinci kitabını hazırlarken daha çok İstanbul’da ikamet eden mühtedilerle görüşmeler yaptım.”

Tevhid dininin diriltici gücü

Kitabı hazırlarken mühtedilerden dinlediğim hikâyeler vasıtasıyla sadece İslam akidesinin dönüştürücü gücüne değil; aynı zamanda modern dönemle birlikte yoğunlaşan anlam arayışı ve huzursuzluğa Tevhid dini tarafından ortaya konulan çözüm yollarına da şahitlik ettim. Özellikle Kur'an’ın kalpleri ve zihinleri yeni bir boyutla tanıştıran etkili hitabı, Peygamberimizin pak hayatı ve dünyanın dört bir tarafındaki örnek Müslümanlar insanların İslam’a kavuşmasına vesile oluyorlardı. İslam’a kavuşan insanların hayatlarında iman nimeti yepyeni bir sayfa açarken anne ve babadan Müslüman olan bizim gibi insanların nerelerde yanlış yaptıklarını da kendi kendime sorguladım. Tüm bu sürecin sonunda şartlar nasıl olursa olsun İslam’ın 21. asırda da tüm insanlık için büyük bir umut olduğunu bir kez daha fark ettim.

Serinin ilk kitabı Flemenkçeye de çevrilmiş ve oldukça fazla ilgi görmüştü. Türkiye'de ve dünyada İslam karşıtı ciddi bir propaganda söz konusuyken mühtedilerin hikayeleri bizlere gerçeğin fotoğrafını ulaştırıyor.

Bütün karalama kampanyaları ve dezenformasyon bombardımanına rağmen İslam insanlık için gerçek anlamda umut vadeden inanç ve yaşayış şekli olarak yoğun bir ilgi görüyor! Hikayenin tamamına şahit olmak isteyenlerin Cennete Otostop 2'yi alıp okumaları gerekiyor...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum