1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cenin’de süregelen Siyonist saldırganlığa karşı duyarlılık çağrısı
Cenin’de süregelen Siyonist saldırganlığa karşı duyarlılık çağrısı

Cenin’de süregelen Siyonist saldırganlığa karşı duyarlılık çağrısı

İslami STK’lar 23 Haziran Cuma günü saat 11'de İHH genel merkezinde Siyonist saldırılar hakkında basın açıklaması düzenleyecek.

22 Haziran 2023 Perşembe 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist vahşet Filistinli Müslümanları hedef almaya devam ediyor. Dünyanın ilgisizliğinden güç alan işgal çetesi 19 Haziran Pazartesi sabahı Cenin’de gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde 7 Filistinliyi şehit etmiş, 18’i ağır olmak üzere 66 Filistinliyi de yaralamıştır. Öldürülen Filistinlilerin arasında 15 yaşında başından vurularak katledilen bir kız da mevcut… Pazartesiden bu yana ise baskı artarak devam ediyor.

Siyonist saldırılar gözü dönmüş bir çetenin direnişten hiçbir zaman vazgeçmeyen bir halkı yıldırma operasyonlarıdır. Filistinliler de bu durumun farkında oldukları için hiçbir koşulda geri adım atmıyorlar. Peki, dünya ne yapıyor?

Hakim olan sessizlik işgal rejiminin atacağı adımlarda iyice sertleşmesine sebep oluyor. Sessizliği dağıtmak için ise elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. İslami STK’lar İHH Genel Merkezi’nde yaşanan vahşete karşı duyarlılık çağrısında bulunmak için bir araya geliyor.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der, Mazlum Der, Beytülmakdis Öncüleri Derneği, Fimed (Filistin İletişimciler ve Medya Derneği), Fidder (Filistin Dayanışma Derneği), Filistin Vakfı, Kutad (Kudüs ve Tarihimiz Derneği), UMHD’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan açıklamanın basın davet metni şöyle:

Cenin Şehri, Filistin’in direnişe başladığı ve ilk defa 1935 yılında İngilizlere karşı ayaklanan en önemli bölgelerden biridir. Osmanlı İmparatorluğunun zayıflamasının ardından bölgeye akın etmeye başlayan Siyonist kabileler uzunca bir süre İngiliz Mandasının koruması altında bu bölgeye yayılmaya başlamıştır. İşgal güçleri,  Kudüs’ten ve Filistin’in diğer bölgelerinden boşalan mültecilerin kontrol altına alınması ve Nazi tarzı bir yönetim modelinde bulunmak istemesi üzerine 1951 yılında Cenin’de büyük mülteci kampı kurulmuştur.

Neredeyse son 70 yıldır Cenin’de bulunan siviller katledilmiş, ekinlere zarar verilmiş, tarım alanları kundaklanmış, şehre giden elektrik ve suyolları kesilerek bu bölge tam bir açık hava hapishanesine döndürülmüştür.

3 Nisan 2002 tarihinde işgal güçlerinin Cenin’e saldırması üzerine 1.300 masum sivil acımasızca katledilmiş, yüzlerce kişi ağır şekilde yaralanmış ya da esir alınarak hukuksuz bir şekilde müebbet cezasına çarptırılmıştır. Halen hukuksuz ve suçsuz şekilde İsrail hapishanelerinde yüzlerce sivil bulunmaktadır.

Tarihler 19 Haziranı gösterdiğinde, Cenin tekrardan kötü bir güne uyandı. İşgal güçlerinin Cenin bölgesine başlattığı saldırı neticesinde 1’i çocuk olmak üzere 7 sivil acımasızca katledildi. Bu saldırıda helikopterler, savaş uçakları ve tanklar kullanılarak ellerinde sadece taşlar olan çocuklara orantısız şekilde güç kullanıldı. 18’i ağır olmak üzere 201 Filistinli de yaralandı. .Ayrıca bölgeye attığı bombaların kimyasal olduğu ve onlarca kişinin nefes darlığı yaşadığı fakat bölgedeki imkânsızlıklar nedeni ile doktor ve hastaneye ulaşamadıkları görülmüştür.

İşgal güçleri 2006 yılından yana ilk defa Apache Helikopterler kullanarak ne denli büyük bir katliama hazırlandıklarını tüm Dünya’ya tekrar göstermiş oldu.

Bu saldırılar sadece Cenin’e ya da Filistin’e değil, vicdan sahibi her ülkenin başkanına, her siyasi partinin liderine ve bütün İslam coğrafyalarına yapılmıştır.

Buradan tüm İslam ülkelerinin liderlerine ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerine sesleniyoruz.

Türkiye asırlar boyunca bu bölgede barışın ve istikrarın güvencesi olmuştur. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Batı Şeria’nın, Gazze’nin ve Filistin’in tüm bölgesine musallat olmuş işgal çeteleri artık bir apartheid rejimine dönüşmüştür. Kendinden olmayan hiçbir canlıya yaşam hakkı tanımayan bu kafatasçı zihniyet, Türkiye’nin doğusunu etkileyen teröründe destekçisi olmuştur.

İsrail: terörden, savaştan, istikrarsızlıktan ve problemden beslenmektedir. Gelin hep beraber İsrail’e karşı büyük boykotu başlatalım. İsrail uluslarası alanda siyasi yalnızlaştırılmalıdır. Çünkü İsrail sessizliğimizden güç, tepkisizliğimizden kuvvet almaktadır.

Cenin’e acilen yeni bir insani koridorun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek

Cenin Yalnız Değildir !

İsrail Bir Terör Devletidir !

HABERE YORUM KAT

1 Yorum