1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Cenin Gazze’de yeniden dünyaya geliyor”
“Cenin Gazze’de yeniden dünyaya geliyor”

“Cenin Gazze’de yeniden dünyaya geliyor”

“Saddam Saad, ikizlerinin adını Uday et-Temimi ve Cenin koydu. Ekim ayında şehit düşen Uday ve daha dün kana bulanan Cenin; Gazze’de yeniden dünyaya geliyordu sanki.”

31 Ocak 2023 Salı 14:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cenin katliamı bağlamında Filistin cephesindeki son gelişmeleri değerlendiren Süleyman Ceran, işgali geriletmek ve mümkünse tamamen defetmek için Filistinlilerin direniş iradesi kadar Müslümanların duyarlılığı ve desteğinin de önemli olduğuna dikkati çekti.

“Mescid-i Aksa, el-Halil Camii’nin kaderine benzer bir süreci yaşayabilir”

Haksöz-Haber için kaleme aldığı “Filistin için yol haritası var mı?” başlıklı yazısında Siyonist İsrail’deki yeni faşist koalisyon hükümetiyle birlikte Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizin yoğunlaştığını belirten Süleyman Ceran, “Filistin’in her gün bir parçası işgalci tarafından ana gövdeden koparılıyor. Güzelim ülke lime lime doğranmış, sayısız kontrol noktalarıyla da parçalanmış durumda. Her gün bir murabıtanın el-Aksa yasağı çıkıyor. Aksa muhafızları bir bir uzaklaştırılıyor. El-Aksa, her geçen gün daha fazla Siyonistlerce taciz ediliyor. Bu kutlu mabed, eğer önlem alınmazsa, birkaç yıl içinde el-Halil Camii’nin kaderine benzer bir süreci yaşayabilir; belli günler Müslümanların, belli günler Yahudilerin olacak şekilde bir süreci de -Allah muhafaza- görebiliriz.” dedi.

“Filistin ile ilgili müstakil uluslararası bir organizasyon şart”

“Filistinlilerin de ruhu vardır. Onlar da acı çeker, korkar, gelecek endişesi taşırlar. İçlerindeki taşkın iman ve vatan sevgisiyle elbette direniyorlar, saldırılar düzenliyorlar, fevkalade eylemler, kıymetli şahitlikler, imrenilecek feda hareketleri gerçekleştiriyorlar ama yapılan mücadeleler hemen her gün şehit verilmesine, bir evin işgalcinin eline geçmesine engel olamıyor.” diyen Süleyman Ceran, işgalin geriletilmesi ve tamamen defi için müstakil uluslararası bir organizasyonun şart olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Filistin ile ilgili müstakil uluslararası bir organizasyon şarttır. Bu yapı mevcut İslam Konferans Örgütü yahut Arap Birliği gibi pasif olmamalıdır. Filistin için şehir şehir, kasaba kasaba, kamp kamp yakın, orta ve uzak vadeli planlar geliştirilmeli ve işgalin geriletilmesi adına ekonomik, askeri ve moral destek sağlanmalıdır. Bu çapta bir yapı ve destek olmadan küresel ölçüde gücü olan, nükleer silah sahibi modern bir orduyla Filistinlilerin baş etme imkânı bulunmamaktadır. Filistin’in istişare ile hazırlanmış yol haritasına ve bunu uygulayacak iradeye ihtiyacı vardır.”

“Cenin; Gazze’de yeniden dünyaya geliyordu sanki”

Devam eden Siyonist baskın ve katliamların tüm moral bozuculuğuna rağmen Filistin cephesinde umut verici gelişmelerin de sürdüğünü belirten Süleyman Ceran, bu bağlamda Saddam Saad isimli bir annenin duyarlılığına dikkati çekerek şunları ifade etti:

“Çatışmalar sürerken işgalci Ben Gvir, dün 17 yaşındaki Muhammed Ali Salah isimli Filistinli genci şehit eden askere teşekkür belgesiyle ödül veriyordu. Aynı dakikalarda Gazze şeridinin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya kasabasında 12 yıl boyunca evlat hasreti çeken Saddam Saad’ın ikizleri dünyaya geldi. Bir işaret, bir mesajdı yaşanan. Saddam, ikizlerinin adını Uday et-Temimi ve Cenin koydu. Ekim ayında şehit düşen Uday ve daha dün kana bulanan Cenin; Gazze’de yeniden dünyaya geliyordu sanki.”


Süleyman Ceran’ın yazısının tam metni >>>