1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cemil Tekeli 1 Aydır İsrail İşgal Rejimince Esir Tutuluyor!
Cemil Tekeli 1 Aydır İsrail İşgal Rejimince Esir Tutuluyor!

Cemil Tekeli 1 Aydır İsrail İşgal Rejimince Esir Tutuluyor!

15 Ocak tarihinde Türkiye’ye dönmek üzereyken işgal güçleri tarafından alıkonulan Türkiyeli akademisyen Cemil Tekeli bir aydır hâlâ serbest bırakılmadı.

06 Şubat 2018 Salı 09:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist İsrail polisi tarafından Tel Aviv Havalimanı'nda gözaltına alınan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli hala gözaltında tutuluyor.

Cemil Tekeli’nin gözaltı süresi 22 Ocak’ta Tel Aviv yakınlarındaki Petah Tikva kentinde yapılan mahkemede uzatılmıştı.

Konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Siyonist İsrail makamları, 22 Ocak’ta yapılan duruşmaya hiç kimsenin girmesine izin vermediği gibi duruşmayı basına da kapatmıştı.

Gözaltı Süresi 8 Gün Daha Uzatıldı

Cemil Tekeli’nin ikinci duruşması 4 Şubat günü yapıldı. Gözaltı tarihinin üzerinden 1 ay geçmesine ve Türkiye’nin diplomatik girişimlerine rağmen Siyonist işgal yargısı Cemil Tekeli’yi yine serbest bırakmadı. Cemil Tekeli’nin gözaltı süresini 8 gün daha uzatan mahkeme dosyaya erişime getirdiği yasağı da halen sürdürüyor.

Cemil Tekeli’nin Ailesinden Duyarlılık Çağrısı

Akademisyen Tekeli’nin eşi önceki günlerde AA’ya yaptığı açıklamada, “Eşim haksızca gözaltına alındı, şaşkınlık içerisindeyiz. Biz Kudüs’e sadece ziyaret amaçlı gitmiştik. Eşim suçsuz. Eğer bir soruna kalkışma niyeti olsaydı beni niye götürecekti? İsrail makamları bize hiçbir bilgi vermiyor.” demişti.

Son olarak Cemil Tekeli’nin kızı Merve Tekeli 4 Şubat’ta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada babasının ikinci kez hakim karşısına çıkartıldığını ama gözaltı süresinin 8 gün daha uzatılmasına hükmedildiğini kaydetmişti. Türkiye hariciye bürokrasisini duyarlılığa davet eden Merve Tekeli, babasının dosyasının erişimine hala izin verilmediğini söylemişti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Tekeli, 11 Ocak'ta başlayan Kudüs programının tamamlanması sonrası 15 Ocak'ta İstanbul'a dönerken Tel Aviv Havalimanı'nda İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT