1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Cemaatin Kalabalıklığı İşgalcileri Kızdırdı”
“Cemaatin Kalabalıklığı İşgalcileri Kızdırdı”

“Cemaatin Kalabalıklığı İşgalcileri Kızdırdı”

Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’da itikafta bulunan cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

02 Haziran 2019 Pazar 23:12A+A-

Yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini yorumlayan Sabri, baskınların düşmanca ve intikam amaçlı olduğunu söyledi.

Sabri, işgal hükümetinin aşırı sağcı partileri memnun etmeye çalıştığını ve bu durumun işgal rejiminin siyasi eğilimini yansıttığını ifade etti.

“Likud’un dinsiz ve laik bir parti olduğunu fakat iktidarda kalabilmek için aşırı sağcı partilere dayandığını biliyoruz” diyen Sabri, işgal hükümetinin güçsüz olduğunu ve görevinin aşırı sağı memnun etmek olduğunu belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının ancak işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşebildiğine işaret eden Sabri, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu vurguladı.

Sabri, yüz binlerce kişinin Cuma, teravih ve sabah namazlarını Mescid-i Aksa’da kılmasının, Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da itikafa girmesinin Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini gösterdiğini bildirdi.

“Baskınlar Mescid-i Aksa’da namaz kılmaya gelen kalabalığın işgal rejimini ne kadar öfkelendirdiğini gösteriyor” diyen Sabri, işgalcilerin bugünkü baskınla intikam almak istediklerini kaydetti.

Sabri, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan cemaate de seslenerek, sabırlarına övgüde bulundu ve “Mescid-i Aksa size emanet” dedi.

FİEM

HABERE YORUM KAT