1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Cemaat-i İslami Lideri Mir Kasım Ali İdam Edildi!
Cemaat-i İslami Lideri Mir Kasım Ali İdam Edildi!

Cemaat-i İslami Lideri Mir Kasım Ali İdam Edildi!

Cemaat-i İslami Partisi Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Mir Kasım Ali’nin idam edildiği öğrenildi.

03 Eylül 2016 Cumartesi 22:02A+A-

Bangladeş'te dikta hükûmetin kurduğu 'Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nce, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında yaşanan bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Mir Kasım Ali idam edildi.

Katil Hasina diktası daha önce de Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla, Rahman Nizami gibi isimleri hukuksuz yollarla idam etmesi ile gündeme gelmiş, dünya kamuoyu tarafından şiddetle kınanmıştı.

Kashimpur Cezaevi’nden sorumlu Başkomiser Proshanto Kumar Banik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mir Kasım Ali'nin ailesiyle görüştükten sonra yerel saatle 22.30'da idam edildiğini söyledi.

Başkent Dakka yakınlarındaki Kashimpur Cezaevi’nde idam öncesinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı kaydedildi.

Yüksek Mahkeme, Mir Kasım Ali hakkındaki idam kararını 30 Ağustos'ta onamış, iç hukuk yolları tükenen Ali'nin af için devlet başkanına başvurmayı reddettiği cuma günü açıklanmıştı.

Mir Kasım Ali cezasının düşmesi için önerilen devlet başkanından af dileme teklifine "Ben niye Devlet Başkanından af isteyeyim ki?! O benden af istemeli! Yaptığı zulümler için!" diyerek yanıt vermişti.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum