1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çelişkinin de bir sınırı olur
Çelişkinin de bir sınırı olur

Çelişkinin de bir sınırı olur

Kenan Alpay, Meral Akşener’in Atatürk’ün Nutuk ve Medeni Bilgiler kitabına dair çıkışını değerlendirdiği yazısında, Temel Karamollaoğlu’nun Suriye ve Süleyman Soylu’nun batı eleştirisindeki çelişkilere dikkat çekiyor.

19 Nisan 2022 Salı 13:28A+A-

Çelişkinin de bir sınırı olur

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener güya topluma büyük bir müjde veriyor: “İktidar olduğumuzda, başöğretmen Atatürk’ün yazdığı Nutuk ve Medeni Bilgiler’i ilkokuldan itibaren ders kitabı olarak okutacağız.” Pek yakın bir zamanda zuhur eden “İman tazelemek için geldik Anıtkabir’e” şaşkınlığının ufku ve derinliği böylesi acayip müjdelerden öteye nasıl geçebilir ki zaten. Tuhaf olan Akşener ve ekibinin Ortodoks Kemalist söylem, sembol ve hedeflere dair onca vurgusuna rağmen bıkıp usanmadan ve mesnedsiz iddialarla Fetö’yle ilişkilendirilme gayretkeşliğinde kendisini gösteriyor.

Karşımızda siyasetten eğitime her alanı Kemalist değerlerle inşa etmeyi kalbiyle tasdik, diliyle ikrar eden bir siyasi lider duruyor. Fakat enteresan bir biçimde Akşener’in “daha çok ve daha kapsamlı Kemalizm” vaadleri bir iki köşe yazısına konu olabiliyor ancak. MHP’den değil ama özellikle AK Parti cephesinden hatta düzenli olarak bir masa etrafında toplandıkları Saadet, Deva ve Gelecek Partilerinden hemen hiçbir tepkinin yükselmemesi garip ve acı değil mi? İktidarıyla muhalefetiyle siyaset Kemalist ideoloji karşısında pasif ve edilgen bir nesneye dönüşmüş adeta...


Yazının devamı >>>