1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Çeçenler Türkiye İçin Nöbette
Çeçenler Türkiye İçin Nöbette

Çeçenler Türkiye İçin Nöbette

İMKANDER'in çağrısıyla biraraya gelen İstanbul'da yaşayan Çeçen-Kafkas muhacirler darbe kalkışmasını lanetlemek ve Türkiye halkıyla dayanışmak için toplanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne yürüdüler.

19 Temmuz 2016 Salı 11:13A+A-

İstanbul'da yaşayan Çeçen-Kafkas muhacirler darbe kalkışmasını lanetlediler. İMKANDER'in çağrısıyla biraraya gelen muhacirler, Fatih'ten İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün olduğu Vatan Caddesi’ne yürüdüler.

Yürüyüş boyunca sık sık “Dik Dur, Eğilme, Çeçenler Seninle!”, “Kafkasyalı Muhacirler Türkiye Halkıyla Omuz Omuza!” şeklinde slogan atıp tekbir getiren Çeçen muhacirler meydanda büyük tezhüratla karşılandılar.

darbe_kalkismasi_protestosu_imkander_kafkasyali_muhacirler-(1).jpg

“Bu Ümmeti Yenemeyeceksiniz”

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı konuşmada, vatanlarından Rusya’nın işgali sebebiyle Türkiye’ye iltica eden Kafkasyalı muhacirlerin darbeciler karşısında Türkiye ile tek yürek olduğunu söyleyerek, “Darbecilerin karşısında göğüslerini siper ederek şehid düşenler destan yazdılar. Türkiye'nin varlığı sâdece bu halk için değil, tüm İslâm ümmeti için büyük bir dayanak ve zulme karşı direniş demek. Bugün, Türk'üyle, Kürd'üyle, Arab'ı ve Çeçen'iyle bu ümmet zillete boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Bu ümmeti ne Rusya, ne FETÖ, ne ABD ne de başka küresel güçler yenecektir.” dedi.

darbe_kalkismasi_protestosu_imkander_kafkasyali_muhacirler-(2).jpg

“Kafkas Halkları Türkiye Halkının Yanında”

Kafkasyalı muhacirler adına, Kafkas Halkları Kongresi Genel Sekreteri Ahmet Umarov da yaptığı konuşmada tüm Kafkas halklarının Türkiye'nin ve Türkiye halkının yanında olduğunu, kendi can ve kanlarını kardeşleri için seve seve feda edeceklerini vurguladı.

Türkmenler de Destek Verdi

Basın açıklamasına Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele eden Türkmen Sultan Murad Tümeni de dayanışma mesajı göndererek destek verdi.

darbe_kalkismasi_protestosu_imkander_kafkasyali_muhacirler-(3).jpg

Vatan Caddesi’ndeki eylem Mısır'daki Sisi darbesi sebebiyle Türkiye'ye iltica eden Şeyh Zebadi'nin Türkiye'nin zaferi için yaptığı duâ ile sona erdi. Duâ esnasında pek çok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kafkasyalı muhacirler Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan “Darbecilere Karşı Nöbet” eylemine basın açıklaması sonrasında devam ederek meydanda kaldılar.

darbe_kalkismasi_protestosu_imkander_kafkasyali_muhacirler-(4).jpg

darbe_kalkismasi_protestosu_imkander_kafkasyali_muhacirler-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum