1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çeçen Komutan Abdulvahid Edelgiriev Defnedildi
Çeçen Komutan Abdulvahid Edelgiriev Defnedildi

Çeçen Komutan Abdulvahid Edelgiriev Defnedildi

Dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Abdulvahid Edelgiriev İstanbul'da toprağa verildi.

02 Kasım 2015 Pazartesi 21:46A+A-

Dün Başakşehir Kayaşehir'de evinin önünde aracının içindeyken silahlı kişilerce tarafından katledilen Çeçen komutan Abdulvahid Edelgiriev bugün Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Eski Kozlu Mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye çok sayıda Çeçen ve Kafkas kökenli kişilerle beraber gazeteci, yazar ve STK başkanlarının da katıldığı  görüldü

Başakşehir Kayaşehir 10. Bölge'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 2 çocuk babası Çeçen komutan Abdulvahid Edelgiriev'in cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından saat 13.30'da Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp Kozlu Gasilhanesi'ne götürüldü. Cenaze, buradaki defin işlemlerinden sonra Fatih Camii'ne getirildi.

Namaz öncesinde, musalla taşına konulan tabut açılarak, eşi ve akrabaları Edelgiriev'e son kez bakıp dua etti.

"EMNİYET TARAFINDAN UYARILMIŞTIK"

Cinayetle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan İMKANDER Başkanı Murat Özer, "Emniyet yetkililerinden aldığımız bilgiye göre şüphelilerin halen aramaları devam ediyor. Ayrıca, cinayette kullanılan aracın bulunduğunu biliyoruz. Abdulvahid tehditler alıyordu sanırım. 2 gün öncesinde de annesine takip edildiğini söylemiş. Zaten yaklaşık 20 gündür Çeçenistan direnişine destek veren bizim gibi derneklere, İMKANDER başta olmak üzere tehditler geliyordu. Çeçen direnişinin önde gelen sembolik simalarına yönelik de tehditler alınmıştı. Emniyet'ten bize yapılan tebliğlerde, 'Kendinize dikkat edin' ifadeleri kullanılmıştı. Bu dönemde Çeçenistan'daki Kadirov rejiminin bu tip suikastları düzenleyen bir biriminin başkanı olan Kerim ismindeki bir şahsın sahte pasaportlar düzenleyerek Türkiye'ye adam soktuğu, bu konuda bir istihbarat elde ettikleri, Çeçenistan direnişine destek veren simaların ve derneklerin biraz daha dikkat etmesi konusunda uyarılmıştık. Sanırım bundan dolayı gerçekleşti" diye konuştu.

İMKANDER Rusya'yı Suçladı

Kafkasyalı mültecilere yardımlarıyla bilinen İMKANDER suikastten Rusya'yı sorumlu tuttu. İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer yaptığı açıklamada: "Kafkasya Emirliği'nin bir mücahidi daha İstanbul Başakşehir'de kalleşçe bir suikast sonucu şehid oldu. Abdülvahid Edilgiriyev hem Çeçenistan'da hem de Suriye'de Müslümanların izzetini müdafaa etmiş gerçek bir kahraman güzel bir Müslümandı. Kadirov çetesinin ve efendisi Rusya'nın bu son cinayeti onların kirli tarihine karanlık bir sayfa daha ilave ederken, bizim tertemiz mücadele tarihimize yeni ve aydınlık bir sayfa açmıştır." dedi.

Özer, Rusya Federasyonu lideri Putin'e seslenerek: " Rusya'ya bir kez daha açıkça haykırıyoruz: Ne senden ne de işbirlikçilerinden asla korkmuyoruz! Bizi öldürerek bitiremeyeceksin. Yaşasın Birleşik Bağımsız İslami Kafkasya!" dedi.

abdulvahidedelgiriev1.jpg

abdulvahidedelgiriev2.jpg

abdulvahidedelgiriev3.jpg

HABERE YORUM KAT