1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çeçen Dadayev, Nemtsov Suikastini 'İtiraf' Etti
Çeçen Dadayev, Nemtsov Suikastini 'İtiraf' Etti

Çeçen Dadayev, Nemtsov Suikastini 'İtiraf' Etti

Rusya'da muhalif lider Nemtsov cinayetiyle ilgili tutuklanan beş kişiden Zaur Dadayev, suikasti itiraf etti.

09 Mart 2015 Pazartesi 11:21A+A-

Rusya'da muhalif lider Boris Nemtsov suikastiyle ilgili tutuklanan beş kişiden Zaur Dadayev suçunu itiraf etti.

Rusya'da muhalif lider ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov'un öldürülmesiyle ilgili davada mahkemeye çıkartılan beş zanlı tutuklandı. Boris Nemtsov'un katil zanlılarından Zaur Dadayev suçunu itiraf etti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ilk iki şüpheli olan Dadayev ve Anzor Gubaşev dışında, cinayeti planladıkları ve bu suça iştirak ettiklerinden şüphelenilen üç kişi daha gözaltına alınmış, şüphelilerden birinin ise Gubaşev'in erkek kardeşi olduğu belirtilmişti.

KADİROV'A GÖRE GEREKÇE CHARLİE HEBDO

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı olduğu bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov ise suçunu 'itiraf' eden Dadayev'in inançlı biri olduğunu ve cinayeti, Nemtsov'un, Charlie Hebdo dergisinde yer alan Hazreti Peygambere hakaret içeren karikatürleri savunması nedeniyle gerçekleştirmiş olabileceğini ileri sürdü.

Instagram hesabı üzerinden açıklama yapan Kadirov, ayrıca, Dadayev'in Çeçen polis teşkilatının bir üyesi olduğunu ve çalışmaları nedeniyle de ödüllendirildiğini belirtti.

SUİKAST 27 ŞUBATTA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Muhalif lider ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov, başkent Moskova'da 27 Şubat gecesi Kremlin Sarayı'na çok yakın bir yerde, kurşunlanarak öldürülmüştü.

PUTİN ÖLÜMÜMÜ İSTEYEBİLİR

Nemtsov, Ukrayna’daki çatışmalardaki tutumu nedeniyle karşı geldiği Putin’in kendisinin ölümünü isteyebileceğini ve hayatından endişe ettiğini söylemişti.

Aşağı Novgorod'da valilik göreviyle siyasi kariyerine başlayan Nemtsov, 1990’lı yılların sonunda Boris Yeltsin’in devlet başkanlığı sırasında başbakan yardımcısı olmuştu. Nemtsov, 2003’te meclisten ayrıldıktan sonra kurduğu pek çok muhalif oluşuma liderlik yaptı. Boris Nemtsov, 2011-2012 kışında Putin’e karşı düzenlenen büyük protesto gösterilerinin önemli liderlerindendi.

TUTUKLU YARGILANACAKLAR

Rusya'da muhalif lider ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov'un öldürülmesiyle ilgili davada mahkemeye çıkartılan 5 zanlının tutuklu yargılanması kararlaştırıldı. 

Moskova'da 27 Şubat gecesi Kremlin Sarayı'na çok yakın bir yerde, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kurşunlanarak öldürülen muhalif Nemtsov'la ilgili soruşturmada, zanlı olarak gözaltına alınan 5 kişi hakim karşısına çıkartıldı. 

Mahkeme, zanlıların 28 Nisan'a kadar tutuklu yargılanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti kararı iki celsede aldı. İlk celsede, Zaur Gubayev ve Anzor Gubaşev, ikinci celsede ise Hamzat Bahayev, Tamerlan Esherkanov ve Şagit Gubaşev hakkında karar verildi. 

 

HABERE YORUM KAT