1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cebel-i İslam Taburu: Zafer de, Yenilgi de İmtihandır!
Cebel-i İslam Taburu: Zafer de, Yenilgi de İmtihandır!

Cebel-i İslam Taburu: Zafer de, Yenilgi de İmtihandır!

Türkmen Dağı'nın düşmesi ile ilgili haberler sonrası, Cebel-i İslam Taburu'ndan açıklama geldi.

17 Haziran 2016 Cuma 13:01A+A-

Geçtiğimiz günlerde Türkmen Dağı'nın düştüğü, Dağı'n tamamiyle Esed güçlerinin eline geçtiği ve Türkmenler ile onların saflarında savaşan savaşçıların çekilmeye başladığı haberleri gelmişti.

Olay sonrası Lazkiye kırsalında Suriye rejimine karşı mücadele eden etkin direniş gruplarından Cebel-i İslam Taburu (İslam Dağı Taburu) bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Türkmen Dağı'nın fiilen düştüğünü duyuran İslam Dağı Taburu, belli bölgelerde çekilme emniyeti için mevcudiyetlerini sürdürdüklerini ancak Türkmen Dağı'nda bulunan bütün hakim tepelerin İsa Pınar köyünün ardından rejim güçlerinin kontrolüne girdiğini duyurdu.

İşte İslam Dağı Taburu'nun o açıklaması:

Cebel-i İslam Taburu'nun da içerisinde olduğu pek çok mücahit grup Ekim ayından bu yana durmaksızın savaşmakta. Gımam,Kızıldağ, Avanlı (Beyt Avan), Çardaklı (Beyt Çardak), Karabacaklı, Saray, Ablaklı (Beyt Ablak), Dağdağan gibi stratejik noktalar başta olmak üzere Türkmen Dağı'nın her bir köşesini gençlerimiz adeta kanlarıyla suladılar. Rusların havadan baskısına, İran'ın başını çektiği Şii saldırganların karadan saldırısına ve katil Baas rejiminin yoğun bombardımanına rağmen 11 aydır direnişimiz sürüyor. Son birkaç gündür Ayn İsa (İsa Pınar) köyünün Baas güçlerince işgal edilmesinin ardından Türkmen Dağı'nda elimizde kalan son noktalar da askeri olarak rejimin kontrolüne geçti. Bu noktaları geri almak için muhacir kardeşlerimizin de yardımıyla düzenlenen operasyonlar maalesef sonuca ulaşmadı.

Bütün Müslümanlara duyurmak isteriz ki gençlerimizin bütün fedakarlığına rağmen Türkmen Dağı'nda elimizde kalan son noktalar fiilen rejim kontrolüne geçmiştir. Ancak rejime karşı ribatımızı ve cihadımızı devam ettiriyoruz. Bölgeyi tamamen terk etmiş değiliz.Bu katil ve zalim rejimle, Türkmen Dağı dahil Suriye'nin her köşesinde hesaplaşmayı sürdüreceğiz. Karamanlı tepesi düştü, İsa pınar düştü fakat Allah'ın bize emrettiği cihat farizası hepimiz şehit oluncaya kadar boynumuzun borcu kalmaya devam edecek. Allah bize nasip ettiği müddetçe cihadımızı sürdüreceğiz.

Bizleri merak eden bütün Müslümanlar bu vesileyle bildirmek isteriz ki cihadımız devam ediyor. Mübarek Ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz bugünlerde kardeşlerimizden talebimiz salih dualarında mücahit kardeşlerini unutmamalarıdır.

Müslümanların öz yurdu olan Türkmen Dağı'nda bulunan noktalar düştü ancak zaferler gibi yenilgiler de hepimiz için birer imtihandır. Rabbimizinden üzerimize sabır yağdırması ve kafir kavme karşı bize yardım etmesi için dua ediyoruz.

11 Ramazan 1437 / 16.06.2016 / Lazkiye Kırsalı

Kaynak: Timeturk

HABERE YORUM KAT