1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu’ndan İsrail’e: PKK Gibi Bebek Katilisiniz!
Çavuşoğlu’ndan İsrail’e: PKK Gibi Bebek Katilisiniz!

Çavuşoğlu’ndan İsrail’e: PKK Gibi Bebek Katilisiniz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Netanyahu huzursuz çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. Terör örgütü PKK ile İsrail'in bir ortak özelliği daha var; ikisi de bebek katilidir" dedi.

24 Aralık 2018 Pazartesi 14:12A+A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklamalarına cevap verdi. Çavuşoğlu, "Netanyahu huzursuz çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. Terör örgütü PKK ile İsrail'in bir ortak özelliği daha var; ikisi de bebek katilidir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent Tunus'ta, Tunuslu mevkidaşı Humeys el-Cihinavi ile Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi. Çavuşoğlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarının İsrail ile kısmı şöyle:

"Netanyahu son zamanlarda huzursuz çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. PKK/YPG aracılığı ile Suriye’yi bölmek istiyorlardı. Kürt kardeşlerimizin adını kullanarak Cumhurbaşkanımıza laf atıyor. Cumhurbaşkanımıza iftiralar atmak istiyor, haddini de aşıyor. PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği var; ikisi de bebek katili."

“Netanyahu modern zamanların soğukkanlı katili”

Mevlüt Çavuşoğlu, Netanyahu'nun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik paylaşımına dün de Twitter'dan tepki göstererek "(Binyamin) Netanyahu modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur." demişti.

Mesajında, çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla Kudüs direnişinin sembollerinden biri haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi'nin ve tekerlekli sandalyesinde Filistin direnişine katılan ve şehit olan Fadi Abu Salah'ın fotoğraflarına yer veren Çavuşoğlu, şunları kaydetmişti:

"Yerde yatan insanları tekmeleyen işgalci, hemen alınmış: Plajlardaki çocukları bombalayan Netanyahu, modern zamanların soğukkanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur. Türkiye gerçekleri ortaya çıkarmaktan asla geri durmayacak."

HABERE YORUM KAT