1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çavuşoğlu’ndan İran ve Esed Ağzı: Batılı Ülkeler HTŞ'ye Yardım Ediyor
Çavuşoğlu’ndan İran ve Esed Ağzı: Batılı Ülkeler HTŞ'ye Yardım Ediyor

Çavuşoğlu’ndan İran ve Esed Ağzı: Batılı Ülkeler HTŞ'ye Yardım Ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; tek bir belirtisi bile olmadan Esed ve İran’ın söylemiyle batılı ülkeler HTŞ’ye yardım ediyor söyleminde bulundu.

01 Şubat 2019 Cuma 05:48A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı batılı ülkelerin HTŞ'ye para yardımında bulunduğunu ve ihlallerde bulunması için teşvik ettiğini söyledi. Bunun iki amacı olduğunu da belirten Çavuşoğlu, birinci amacın İdlib Mutabakatı’nın bozulması, ikinci amacın ise Türkiye'nin desteğiyle oluşturulacak anayasa komisyonunun kurulmaması olduğunu belirtti. Çavuşoğlu'na Fırat'ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölge çalışmaları da soruldu.

Güvenli bölgeye Rusların karşı olmadığını belirten Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölgeden ne kastettiğinin ise belirsizliğini koruduğunu söyledi. Bu konuda müzakerelerin devam ettiğini de belirten Dışişleri Bakanı, konunun 5 Şubat'ta yüksek düzeyli ortak çalışma grubunda ele alınacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Adana mutabakatına yönelik gelişmelere de değindi. Rejimle ilişkilerin kesilmesine rağmen mutabakatın sonlandırılmadığını belirten Çavuşoğlu, "Siyasi çözüm olduğunda karşımızda Suriye yönetimi varsa, bizim işimize çok yarar" dedi.

İdlib mutabakatı yapıldığından bu yana Rusya ve Esed güçleri sayısız defa mutabakatı havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarla yok saymıştı. Bu saldırılarda şimdiye kadar onlarca sivil öldü.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum