1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çavuşoğlu: Şimdi Münbiç'in İçine Girme Zamanı
Çavuşoğlu: Şimdi Münbiç'in İçine Girme Zamanı

Çavuşoğlu: Şimdi Münbiç'in İçine Girme Zamanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç konusunda yol haritasının uygulama safhasında olduğunu ve şehrin içine girme zamanının geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, ayrıca "Bu süreçte de PKK/YPG buradan çekilecek ve bunların silahları alınacak" dedi.

06 Temmuz 2018 Cuma 11:07A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Münbiç konusunda yol haritasının uygulama safhasında olduğunu ve şehrin içine girme zamanının geldiğini söyledi.

İşte Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

ŞEHRİN İÇİNE GİRME ZAMANI

DEAŞ'a, PKK/YPG'ye karşı en büyük mücadeleyi biz verdik. ABD ile aramızdaki uzun zamandır en büyük sorun olan YPG konusunda bir yol haritası belirledik ve şimdi bunu uygulama safhasındayız. Hazırlık safhasına da bir takım adımlar atıldı. Şimdi ise ortak devriye ve şehrin içine girme zamanı. Bu süreçte de PKK/YPG buradan çekilecek ve bunların silahları alınacak.

Yol haritası konusunda Kobani'deki Kürtlerin endişe etmesine gerek yok. Çünkü YPG bunlara zulmediyor. Kobani'de de bakacağız nüfus yapısı ağırlıklı olarak Kürt'se yönetimi de öyle olacak. Ama YPG/PKK değil.

'YOL HARİTASININ UYGULANMASI ÖNCELİĞİMİZ'

NATO'nun gündeminde terörle mücadele olacak. NATO'ya yönelik en büyük tehdit terör örgütlerinden geliyor. Genişleme önemli bizim için. Özellikle Makedonya, Bosna Hersek ve Gürcistan'ın NATO'ya dahil edilmesi konusunda tam desteğimiz var. Diğer tarafta Irak güvenlik güçlerinin NATO tarafından eğitilmesi gibi bir gündem var. İkili görüşmeler de olacak. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump, NATO marjında görüşmek için anlaştılar. Münbiç konusundaki yol haritasının uygulanması bizim önceliğimiz. Diğer taraftan FETÖ konusu var. 13 Temmuz'da Ankara'da, konsolosluk ve hukuki işlerle ilgili çalışma grupları toplanacak.

ABD ile aramızda şu anda devam eden FETÖ'nün iadesi dahil birçok konu var. Bu 13 Temmuz'daki toplantı bizim için önemlidir. Masaya deliller ve belgeler konunca, Münbiç'te olduğu gibi bu konudaki oyalama devri de bitecektir. Ayrıca bizim üçüncü bir çalışma grubumuz var. O da terörle mücadele. Özellikle Irak'tan PKK'nın temizlenmesi konusunda adımlar atacağız.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT