1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu: Rejimin Saldırganlığı Sürerse Yeni Bir İnsani Felaket Yaşanacak
Çavuşoğlu: Rejimin Saldırganlığı Sürerse Yeni Bir İnsani Felaket Yaşanacak

Çavuşoğlu: Rejimin Saldırganlığı Sürerse Yeni Bir İnsani Felaket Yaşanacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Rejimin saldırganlığı sürerse, yeni bir insani felaket yaşanacak. Hatta Halep'te olduğundan daha kötüsü olabilir. Uluslararası toplum hala sessiz." dedi.

30 Ağustos 2019 Cuma 15:32A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejiminin İdlib'de saldırılarının sürmesi halinde Halep'tekinden daha kötü bir insani felaket yaşanabileceği uyarısında bulunarak, "Uluslararası toplum hala sessiz. Uluslararası toplumun desteğini görmemiz lazım. Seslerini çıkarmalılar aksi halde bu durumun, Avrupa'nın güvenliğiyle ilgili doğrudan sonuçları olur." dedi.

Norveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (NUPI) Toplantısı'ndaki konuşmadan sonra Çavuşoğlu soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, İdlib'deki durumla ilgili soru üzerine İdlib'de rejimin ayrım yapmadan kentleri ve kasabaları bombaladığını, sivilleri ve hastaneleri ise özellikle hedef aldığını söyledi.

Rejimin, sivilleri yaşadıkları yerlerden çıkarmayı amaçladığını belirten Çavuşoğlu, "Rejim ve destekçileri, Avrupalılara kitlesel göç akımları yoluyla sorun çıkarmak istiyor. Bu yüzden sivillerin yaşadıkları yerleri özel olarak hedef alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, rejim ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini, bir milyon kişinin yerlerinden olduğunu, 200 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini söyledi. Türkiye'nin buna hazırlık yaptığını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Ama rejimin bu saldırganlığı sürerse yeni bir insani felaket yaşanacak. Hatta Halep'te olduğundan daha kötüsü olabilir. Uluslararası toplum hala sessiz. Uluslararası toplumun desteğini görmemiz lazım. Seslerini çıkarmalılar aksi halde bu durumun, Avrupa'nın güvenliğiyle ilgili doğrudan sonuçları olur ve bu mülteciler Avrupa'ya ulaşırlar ki Avrupalılar bundan çok korkuyor."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum