1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu: Münbiç’i ABD ile Birlikte İstikrara Kavuşturacağız
Çavuşoğlu: Münbiç’i ABD ile Birlikte İstikrara Kavuşturacağız

Çavuşoğlu: Münbiç’i ABD ile Birlikte İstikrara Kavuşturacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Münbiç'ten YPG çıkartılırken, ABD bu verdikleri silahları bunlardan geri alacak ve daha sonra buraları biz birlikte istikrara kavuşturacağız." dedi.

14 Haziran 2018 Perşembe 12:40A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Münbiç'ten YPG çıkartılırken, ABD bu verdikleri silahları bunlardan geri alacak ve daha sonra buraları biz birlikte istikrara kavuşturacağız. Devriye görevini, yeni güvenlik birimleri oluşuncaya kadar Türkiye ve ABD yapacak." dedi.

Çavuşoğlu, Kral FM'de "Mehmet'in Gezegeni" adlı radyo programına konuk oldu, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ile ABD arasında mutabık kalınan "Münbiç yol haritası" kapsamında kendisine yöneltilen, "ABD, YPG/PYD'den verdikleri silahları geri alacaklarına dair bir taahhütte bulundu mu?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Elbette. Bu yol haritasına göre Münbiç'ten YPG'liler çekilecek ve çekilirken de silahlarını alacaklar. Bu yöntem, bu yol haritası diğer şehirlerde de uygulandığı zaman buralardan YPG'lileri çıkarırken ABD bu silahları geri alabilir. Bize verdikleri sözlerden bir tanesi de 'seri numaraları aldık, bunları geri alacağız' yönündeydi. Almaları gerekiyor. Ama Münbiç'ten YPG çıkartılırken ABD, bu verdikleri silahları bunlardan geri alacak ve daha sonra buraları biz birlikte istikrara kavuşturacağız. Devriye görevini, yeni güvenlik birimleri oluşuncaya kadar Türkiye ve ABD yapacak. Bizim askerlerimiz yapacak."

Çavuşoğlu, yol haritasının güvene dayalı, başarılı bir şekilde uygulanması halinde Türkiye- ABD ilişkilerin normalleşmesi için önemli bir adım olabileceğini vurguladı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT