1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu, Esed'le Özbekistan'da görüşülecek iddialarını yalanladı
Çavuşoğlu, Esed'le Özbekistan'da görüşülecek iddialarını yalanladı

Çavuşoğlu, Esed'le Özbekistan'da görüşülecek iddialarını yalanladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye halkının katili Esed'in Özbekistan'da bir araya geleceğine yönelik iddiaları yalanladı.

23 Ağustos 2022 Salı 11:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu televizyon programında dış politikadaki 'normalleşme' temalı gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katil Beşar Esed'in Özbekistan'da bir araya geleceğine yönelik iddiaları yalanlayan Çavuşoğlu, "Doğru değil, böyle bir şey yok. Esed de oraya davetli değil" dedi.

Şam ile Ankara arasında diyalog gündemine ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Rejimle muhalefetin uzlaştırılması gerektiğini söyledim. Uzlaşının amacı yeni bir anayasa, ülkenin BM gözetiminde acil bir şekilde seçime götürülmesi. Bu çerçevede müzakere heyeti kuruldu, anayasa komisyonu toplandı. Uzlaşı olmazsa rejimle muhalefet arasında nasıl anayasa yazacaklar, ülkeyi seçime götürecekler. Bu adımlar atılırsa seçim olduktan sonra kararı Suriye halkı verecek. Ülkenin geleceği için tek çözüm yolu siyasi süreçtir ve uzlaşı ile bunun sağlanmasıdır" açıklamasında bulundu.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, 15-16 Eylül'de Özbekistan'ın başkenti Semerkand'da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Beşar Esed'in üçlü görüşme gerçekleştirebileceğini ileri sürmüştü. Türkiye'deki medya kuruluşlarının da bu iddia ile Esed propagandasına başladığı görülmüştü.

 

 

HABERE YORUM KAT