1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu: AB Sözünde Durmazsa Anlaşmaları İptal Ederiz
Çavuşoğlu: AB Sözünde Durmazsa Anlaşmaları İptal Ederiz

Çavuşoğlu: AB Sözünde Durmazsa Anlaşmaları İptal Ederiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "AB ile yaptığımız anlaşmada gümrük birliğinin güncellenmesini istiyoruz. AB sözünde durmazsa biz de geri kabul anlaşması dahil diğer anlaşmaları iptal ederiz" dedi.

18 Nisan 2016 Pazartesi 22:00A+A-

Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda kendisi hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde eleştirileri yanıtladı. 

AB ile yaptıkları anlaşmayı değerlendiren Çavuşoğlu, "Biz insani trajedilere son vermek istiyoruz, insanlarımızın vizesiz seyahat etmesini, gümrük birliğinin güncellenmesini, fasılların açılmasını istiyoruz" dedi.

Dışişileri Bakanı, "Eğer AB sözünde durmazsa, biz de Geri Kabul Anlaşması dahil diğer anlaşmaları iptal ederiz. Zaten anlaşmaların içeriğinde de bu var. Dolayısıyla AB'nin sözünde durması lazım. Bizim dış politikamızın en önemli önceliklerinden biri insani yardımdır. Bu insani yardımı da sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT