1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Hangi Amaca Hizmet Ediyor!
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Hangi Amaca Hizmet Ediyor!

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Hangi Amaca Hizmet Ediyor!

​​​​​​​Durmuş Torun İlkokulu müdürü Osman Şafak hakkında, okulunda yaptığı yetim sponsorluğu çalışmasından dolayı Çarşamba ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir soruşturma başlattı.

30 Mart 2018 Cuma 23:49A+A-

Samsun’un Çarşamba İlçesinde Durmuş Torun İlkokulu müdürlüğü görevinde bulunan Osman Şafak, Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfıyla ortaklaşa yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin gönüllü çalışanı olarak, okulunda yapmış olduğu yetim sponsorluğu çalışmasından dolayı Çarşamba ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir soruşturma başlattı.

Bazı çevrelerin okul Müdürü Osman Şafak’ın uzun zamandır okulda yapmış olduğu yetim sponsorluğu çalışmasından dolayı rahatsız oldukları ve bazı veliler üzerinden ‘öğrencilerden zorla para toplanıyor’ şeklinde yapılan şikayet dilekçeleri sonrası, ilçe Milli Eğitim Müdürünün şimşek hızıyla Okul Müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen ilçe Başkanı Osman Şafak’a konuya dair hiç bir şey sormadan soruşturma açması, İlçe Milli Eğitim Müdürünün hangi amaca hizmet ediyor sorusunu akla getirdi.

Faşist ve Sol çevrelerin her fırsatını bulduklarında bu çalışmaya karşı çıktıkları kamuoyunca artık bilinen bir şey. Bizim ise merak ettiğimiz Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürünün Okul Müdürü Osman Şafak’a meselenin aslını öğrenmeden şimşek hızıyla soruşturma başlatmasının hangi amaca hizmet ettiğidir!

Samsun Eğitim Bir-Sen il Başkanı Nejdet Güneysu’nun konuyla ilgili açıklaması;

Milli Eğitim Bakanlığı Diyanet İşleri başkanlığı İHH ve Eğitim-Bir-Sen’in ortak olarak yürüttüğü “Her sınıfın bir yetim kardeşi var. İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kimleri; niçin rahatsız ediyor?

Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da uygulanan bu proje kapsamında; Samsun’da 750; Türkiye Genelinde 15.000 Yetimimize yardım yapılıyor, başı okşanıyor, yüzü güldürülüyor. Ayrıca binlerce öğrencimize yardımlaşma ve başkalarının derdiyle dertlenme duygusu kazandırılıyor.

Topluma emanet edilen bu yetimlerimizin hiçbir aidiyeti sorgulanmazken - ki sorgulamak ahlaksızlıktır- hiçbir okulumuzda Öğrenci ve Öğretmenlerimiz yardım için zorlanmazken; Çarşamba’da proje kapsamında ödül almış bir okul müdürüne Çarşamba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü; İl Milli Eğitim Müdürlüğünden soruşturma talep ederek soruşturma açtırıyor. Böylece öğrenci, Öğretmen ve idarecilerin yüzlerce yetimin yararlandığı bir poje de çalışma azimleri kırılıyor.

İlginçtir ki; Aynı konu ile ilgili CHP Samsun Milletvekili de “okullarda öğretmen ve öğrencilere baskı yapılarak yardım toplamaya zorlanıyor” diye bir basın açıklaması yapmıştır.

Samsun CHP Milletvekili kendisine iletilen bir şikayeti araştırır, üzerine gidebilir. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürüne ne oluyor?. Bağlı bulunduğu bakanlığın da önem verdiği, ortak olduğu proje ile ilgili aslı astarı olmayan dedikoduları gerekçe göstererek okul müdürü hakkında soruşturma talebinde bulunmasının arkasında acaba başka gerekçeler mi var?

4 Yıldır aksamadan devam eden “Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganı ile yola çıkılan ve Eğitim-Bir-Sen’in de ortağı olduğu dünya genelinde 90.000 Yetimin yararlandığı bu projeye asılsız iddialarla gölge düşürülemez. Öğrenci, Öğretmen ve idarecilerin şevki ve azmi kırılamaz.

Samsun EĞİTİM Bir-Sen Şube Başkanı

Nejdet GÜNEYSU

HABERE YORUM KAT

7 Yorum