1. HABERLER

  2. HABER

  3. CarrefourSA'dan Başörtüsü İçin Özür Açıklaması
CarrefourSAdan Başörtüsü İçin Özür Açıklaması

CarrefourSA'dan Başörtüsü İçin Özür Açıklaması

CarrefourSA'nın İçerenköy mağazasında yaşanan başörtüsü ayrımcılığına firmadan ilginç bir savunma geldi.

23 Temmuz 2012 Pazartesi 22:45A+A-

CarrefourSA yaptığı açıklamada inançlara saygılı olduğunu iddia ederek suçu mağaza müdürüne yıktı.

Kızılay'ın İçerenköy CarrefourSA'nın bahçesine kurduğu yardım çadırında gönüllü olarak çalışan Elif Demirci isimli başörtülü kadının, mağaza müdürünün emriyle çalışması engellenmişti. Yeni Şafak gazetesinin "CarrefourSA başörtülü sevmiyor" başlığıyla duyurduğu habere firmadan açıklama geldi.

BAŞÖRTÜLÜ ELİF DEMİRCİ'DEN ÖZÜR DİLENDİ

"Bugüne kadar çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle hiçbir şekilde sorgulaması veya buna bağlı bir ayrımcılığı söz konusu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur." açıklamasıyla kendisini savunan CarrefourSA, başörtülü Elif Demirci'den özür diledi.

TASVİP ETMEDİĞİ HAREKETİN SAHİBİNE UYARMA

CarrefourSA, yaptığı açıklamada İçerenköy mağazasında yaşanan olayın sorumlusu olarak çalışanını gösterdi. Müdürlerinin hareketini tasvip etmediğini belirten CarrefourSA, tasvip etmediği hareketin sahibini sadece uyarmakla yetindi. CarrefourSA "mağaza çalışanımızın tamamıyla bireysel düşüncesini yansıttığı ve tasvip etmediğimiz bu hareket, CarrefourSA'nın ilkelerini ve prensiplerini kesinlikle yansıtmamaktadır. İlk değerlendirmelerin ardından çalışanımız, bir daha benzeri bir olaya sebebiyet vermemesi için uyarılmıştır." açıklamasıyla suçu müdürlerinin üzerine yıktı.

Olayın Yeni Şafak tarafından duyurulması üzerine mağdur Elif Demirci ile irtibata geçip özür dileyen CarrefourSA, kamuoyundan da "Şirketimizin yönetim anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu hareketin yol açtığı hassasiyete saygı duyuyor ve yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden dolayı özür diliyoruz." şeklinde özür diledi.

YENİ ŞAFAK

İlgili Haber

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum