1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Can havliyle sınırlarımıza gelenlere sırtımızı dönemeyiz!
Can havliyle sınırlarımıza gelenlere sırtımızı dönemeyiz!

Can havliyle sınırlarımıza gelenlere sırtımızı dönemeyiz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı konuşmada, mültecilerle alakalı önemli sözler sarf etti.

26 Mayıs 2023 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de bulunan Suriyelilerle alakalı oluşturulan dezenformasyonlar siyasilerin elinde oyuncağa dönüştü. İkinci tur seçimleri yaklaşırken Kemal Kılıçdaroğlu ırkçılığın dozunu artırdı.

Hükümet kanadı ise insani duruşunu koruyarak çok önemli bir örnekliğe imza atıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı konuşmada, mültecilerle alakalı önemli sözler sarf etti.

"Türkiye'ye sığınmış 3,3 milyon Suriyeli vatandaş var. 'Bunlar, burada ne arıyorlar' diyorlar. Başından beri tekrarlıyoruz. Milletimizin bir asaleti, tarihi ve değerleri var. Arkasından bombalar atılan, uçakların ateş ettiği, insanların katledildiği, 1 milyona yakın kişinin öldüğü bir ortamda can havliyle sınırlarımıza gelmişler. Kucağında çocuğu olan anne ve babaları ile sınırımızdalar. Bunları nasıl içeri almayalım? Bunlar, hudutlardan falan geçmediler. Bilinçli bir şekilde ve insani yardım olarak bir değer sistemine bağlı halde buraya geldiler ve ülkemize misafir oldular. Barış Kalkanı Harekatı da ülkemize daha fazla mülteci gelmesin diye yapıldı.''

Hulusi Akar’ın bu sözleri mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye’nin bakış açısını özetliyor. Fazla söze hacet yok! Bir tarafta ırkçı safsatalarla toplumu birbirine düşürmek isteyen bir politik figür diğer tarafta ise bilinçli bir şekilde ve insani yardım olarak bir değer sistemine bağlı olarak mültecilere sahip çıkanlar var.

Ak ile kara kadar birbirinden farklı olanlar arasında pazar günü Türkiye seçime gidiyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum