1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çakırgil “İftar Saldırıları”nı Analiz Ediyor
Çakırgil “İftar Saldırıları”nı Analiz Ediyor

Çakırgil “İftar Saldırıları”nı Analiz Ediyor

Erbakan’ın 40 yılı aşan bir siyasî mücadele hayatı vardır ve müslümanların sosyo-politik plana çıkmasında elbette hizmetleri vardır; ama, halkımızın derûnunda cûş-u hurûş eden bir inanç sistemi zâten var idi.. Yani, bu inanç sistemini ilk kez olarak o ort

26 Ağustos 2010 Perşembe 04:45A+A-

'Giden gitmiştir, /Gittiği anda bitmiştir!'  mantığının acı meyvesi..
Selahaddin E. Çakırgil

SP etrafında gelişen hadiselerin acı bir noktaya vardığını tekrara gerek yok..

Bu, müslüman halkımız içinde, İslamî hassasiyetler açısından daha bir derinlikli oldukları kabul edilen bir camia olmaları hasebiyle, o siyasî grup içinde olmayan müslümanları da ilgilendirmekte, endişelendirmekte ve üzmektedir.. Çünkü, bu durum, sadece o camiayı değil, bütün müslüman halkımızın siyasî tartışma ve mücadele uslûbunun sığlığına ve ilkelliğine atfedilecektir..

Bu gidişle, daha acı gelişmeler de olabilir.. Hattâ, Nûman Kurtulmuş'a yönelik ölüm tehdidlerinde bulunulduğuna dair rivayetler bile ciddîye alınmalıdır.. Unutulmasın ki, Almanya'da 'Hılafet Devleti' adı verilen bir cemiyet bünyesinde, iki başlı bir durum ortaya çıkınca, birisinin diğerini, öldürttüğü iddiası, Alman mahkemelerine bile yansımıştı; 10 yıl öncelerde..

Ve onu yapanlar, işledikleri cinayetin, inançlarının gereği olduğuna inanmışlar- inandırılmışlardı ve onlar, günah işlediklerine ihtimal bile vermiyorlardı.

Aynı durumun, nice İslamî cemiyetlerin içinde meydana gelen bölünmelerden sonra da yaşandığı unutulmamalıdır..

Yazının Devamı…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum