1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cahiliyenin övünç siyaseti! Al birini vur ötekine
Cahiliyenin övünç siyaseti! Al birini vur ötekine

Cahiliyenin övünç siyaseti! Al birini vur ötekine

Enflasyonun tavan yaptığı, TL’nin dolar kuru karşısında hızla eridiği ve kamuoyunu ciddi kaygıların sardığı bir vasatta iktidar ve muhalefetin sözüm ona “milletin meclisi”nde giriştiği “Hangimiz daha Atatürkçüyüz” müsameresi utanç verici.

26 Mayıs 2022 Perşembe 13:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de bir süredir yaşanan yüksek enflasyon toplumun geneli için geçimi bir hayli zorlaştıran temel gündem maddelerinden bir tanesi. Zaten ekonomik sıkıntılarla iyi derecede bunalmış kamuoyunun dikkatini saptırıp muhacirlere karşı kin ve nefreti kışkırtan ırkçıların provokasyonları ise bir alt gündem maddesi olmaya maalesef devam ediyor. Son olarak doların 6 ay önceki zirvesine doğru adım adım ilerliyor olmasının halkta oluşturduğu panik havası ise iktidarıyla muhalefetiyle siyasetin öncelikli meselesi olması gerekirken maşallah siyasi zevatın daha büyük meseleleri var! Nasıl olsa “Atatürk”ün söz konusu olduğu her durumda her şey ama her şey teferruat!

İşte temel gündemi halkın sorunları olması gereken Meclis, halkın sorunlarına ne derece yabancılaştığının bir örneğini daha ortaya koydu yine. Meclis’teki kanun teklifi görüşmelerinde AK Partili ve CHP'li vekiller arasında "Atatürk" konulu söz düellosu yaşandı, adeta “Hangimiz daha Atatürkçüyüz” müsameresine tanık olundu.

Bu utanç tablosunun detayları özetle şöyle:

TBMM Genel Kurulu, dün Bankacılık Kanunu ile ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin torba kanun teklifi için bir araya geldi.

Meclis'te teklifin görüşmeleri sırasında kanundan çok gündem dışı konuşmalar öne çıktı.

Özellikle AK Parti ve CHP'li vekillerin konuşmaları sık sık kavga ve tartışmalara yerini bıraktı.

Bu kavgalardan biri de Atatürk tartışması...

İlk olarak CHP Ankara Milletvekili Murat Emir,  AK Parti'yi "Mustafa Kemal’e hıncınız var, İnönü’ye hıncınız var." diyerek suçladı.

Meclis kürsüsünde ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Canan Kaftancıoğlu ile karşılık vererek “'Ben Mustafa Kemal'e ‘Atatürk’ demekten imtina ediyorum.'diyen kişiyi hâlâ İl Başkanı olarak tutuyorsunuz.  İsmet İnönü, cumhurbaşkanı olduğu dönemde paralardan Atatürk resmini kaldırdı, milletin gönlünden kaldıramadı." ifadelerin kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bu sözlere “Canan Kaftancıoğlu 9 Eylül gününde Halk TV yayınında üst üste 12 kez 'Atatürk' diyor, bu video yayınlandı." ifadeleriyle karşılık verdi.

Bu sözler sonrası AK Parti ile CHP'li vekiller arasında gerginlik yaşanırken tartışmanın uzaması sonrası Genel Kurul'a ara verildi.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum