1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Çadır Tiyatrosunda Mursi İçin 4 Dava
Çadır Tiyatrosunda Mursi İçin 4 Dava

Çadır Tiyatrosunda Mursi İçin 4 Dava

Mısır'da 3 Temmuz'daki darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında şimdiye kadar 4 dava açıldı.

27 Aralık 2013 Cuma 00:49A+A-

Mısır'da 3 Temmuz'daki darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında şimdiye kadar 4 dava açıldı. Mursi, aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi yetkililerinden Muhammed el-Biltaci'nin de bulunduğu 14 kişiyle, 5 Aralık 2012'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde düzenlenen eylemde, 'Göstericileri öldürmeye teşvik' iddiasıyla yargılanıyor.

Mursi, Haziran 2012'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sürecinde açıkladığı 'Nahda (Diriliş) Projesi'ni yerine getirmemekle de suçlanıyor. Mursi, hakkında açılan bir başka davada, aralarında eski yardımcıları ile İhvan yöneticilerinin de bulunduğu toplam 35 kişiyle, 'Hamas, Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla işbirliği' yaptığı öne sürülüyor. Bir diğer dava ise, 'Vadi'n-Natrun Hapishanesi' olayı olarak bilinen davada ise Mursi, 129 kişiyle, '25 Ocak devrimi' sırasında Vadi'n-Natrun, Ebu Za'bel ve El-Merc hapishanelerinde bulunan binlerce tutukluyu kaçırmak amacıyla saldırı planlamakla suçlanıyor. (Yeni Şafak)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT