1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Büyük zafer, küçük kafalar ve ideolojik takıntılar
Büyük zafer, küçük kafalar ve ideolojik takıntılar

Büyük zafer, küçük kafalar ve ideolojik takıntılar

Kenan Alpay bugünkü köşesinde; "Tek adam" rejimine duyulan hayranlığın devasa propaganda mekanizması ile beraber aklı ve mantığı her konuda nasıl dumura uğrattığını yorumluyor.

31 Ağustos 2021 Salı 11:15A+A-

Büyük Zafer” denilince bazılarının akıllarına sadece tek bir şey geliyor. Zaten fanatik kampa göre ezelden ebede tek ve eşi benzeri olmayan mucizevi “ulu önder” olarak sabitlenen Mustafa Kemal ne yaptıysa, nasıl yaptıysa her şeyi ama her şeyiyle büyüktür, nadidedir ve aşılamazdır. 

Bu sebeple dünya üzerinde olup biten hangi mevzuyu konuşursanız konuşun ilk ve nihai hedef bu eşsiz Tek Adam’ın mucizelerine hayranlık ve şükran duygularını teyid etmekten ibarettir.

Suriye’den devasa bir göç dalgası mı var; sebebi daha baştan bellidir: Çünkü onların bir Atatürk’ü yok.

Afganistan’da Amerika ve NATO işgalini bitiren İslamcı bir Taliban örgütü mü iktidarı ele geçirdi? Büyük yanlış derhal teşhis edilir; çünkü onlara laikliğin önem ve değerini öğreten bir Atatürkleri yoktu.

Filistin’deki Siyonist İsrail işgali, Amerika ve Avrupa’nın desteğiyle giderek derinleşirken durdurulamıyorsa sebebi bellidir; zamanında Ata/Türk’e isyan edip ilelebet lanetlenmiş kalmalarıdır!

...

Yazının devamı için tıklayınız