1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bütün olup bitenlerden sonra Trump kenara çekilir mi?
Bütün olup bitenlerden sonra Trump kenara çekilir mi?

Bütün olup bitenlerden sonra Trump kenara çekilir mi?

Celal Kurşun, ABD’deki gelişmeleri değerlendirdiği yazısında, Trump’ın bütün bu olup bitenlerden sonra bir kenara çekilmeyeceğini söylüyor.

09 Ocak 2021 Cumartesi 17:32A+A-

ABD’de Trump destekçilerinin kongre binasını basma olayını değerlendiren Celal Kurşun, bundan sonraki sürecin izleyeceği muhtemel seyre ilişkin şunları söylüyor:

“Bütün olup bitenlerden sonra Trump’ın kenara çekileceğini düşünenler ise yanılıyorlar. En son yaptığı paylaşımlarda yeni kuracağı platform ile bunun sinyallerini çoktan vermiş durumda.  Kendisine getirilen onca kısıtlama ve engelin ardından  ‘haklı’ mücadelesine kuracağı platform üzerinden son hız devam etmesi oldukça muhtemel çünkü kendisine verilen 75 milyonluk oy desteğinin hep arkasında olduğunu ve onların bu seçimlerde yenilen haklarının yılmaz savunucusu olacağını düşünüyor. Fakat bu düşüncenin vuku bulması onun bu süreci azledilmeden atlatabilmesine bağlı. Yaklaşık 3 milyar dolarlık serveti olan Trump tüm imkânlarını bu uğurda kullanmaya hazır durumda. Bu servetini aktif kullanabileceğini ön gören demokratlar ise ilk fırsatta Trump’ın geçmiş dönemlere ait vergi usulsüzlüklerinin üzerine gitmeyi planlıyor.”

***

Yazının tam metni >>>