1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Burseya Dağı'ndan PYD/PKK'nın Uyuşturucuları Çıktı
Burseya Dağı'ndan PYD/PKK'nın Uyuşturucuları Çıktı

Burseya Dağı'ndan PYD/PKK'nın Uyuşturucuları Çıktı

​​​​​​​TSK ve ÖSO'nun Burseya Dağı'ndaki operasyonunda, PKK/PYD sığınaklarında çok miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi

28 Ocak 2018 Pazar 23:35A+A-

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun Burseya Dağı'ndaki sığınak ve mevzilerde PYD/PKK'ya ait çok miktarda uyuşturucu hap bulundu.

Bugün sabah saatlerinde TSK ve ÖSO'nun ortak operasyonu ile yaklaşık dört yıldır işgal altındaki Burseya Dağı PYD/PKK'dan alındı. Operasyon sonunda dağ zirvesindeki örgüte ait sığınak ve mevzilerde arama-tarama çalışması yapan TSK ve ÖSO unsurları çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirdi.

Suriye'de cesaret ilacı olarak da bilinen "Captagon" isimli uyuşturucu, daha önce Suriyeli muhaliflerin Beşşar Esed rejimine karşı yaptıkları operasyonlarda rejim üslerinde ele geçirilmişti.

Burseya Dağı'nda yakalanan PYD/PKK üyelerinin ifadelerine göre, örgüt, dağıtım sırasında militanlara ilacın onları uyanık tutacağı, enerji vererek yorgunluk hissini engelleyeceğini söylüyor.

PYD/PKK'nın militanlara kullanım amaçlı dağıttığı uyuşturucunun aynı zamanda örgütün en önemli gelir kaynaklarından biri olduğu biliniyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT