1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'dan Kudüs Direnişine Destek Yürüyüşü
Bursa'dan Kudüs Direnişine Destek Yürüyüşü

Bursa'dan Kudüs Direnişine Destek Yürüyüşü

Bursa'da Özgür-Der'in çağrısıyla Kudüs direnişine destek olmak amacıyla Setbaşı Meydanı'ndan Orhangazi Parkına yürüyüş düzenlendi.

15 Mayıs 2018 Salı 01:50A+A-

ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ün işgalini meşrulaştırma girişimini protesto etmek üzere Bursa Özgür-Der'in çağrısıyla Setbaşı meydanından yürüyüş düzenlendi. 19:30'da başlayan yürüyüş tekbir ve sloganlarla Orhangazi parkına kadar sürdü.

"Yaşasın Küresel İntifada!", "Mescid'i Aksa Onurumuzdur" ve "Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak" yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüş boyunca " Katil ABD Filistin'den Defol, Yaşasın İslami Direnişimiz, Hamas'a Selam Direniş'e Devam, Katil ABD Katil İsrail, Katil Rusya Katil İran, Siyonist İsrail Filistin'den Defol, İslami Hareket Engellenemez" sloganları atıldı.

Bugün ABD'nin siyonist işgal devletindeki büyükelçiliğinin Kudüs'te açılışı yapılarak Kudüs'ün işgali oldubittiyle dünyaya kabul ettirilmeye çalışıldı. Ancak buna karşılık Filistinliler 70 yıldır olduğu teslim olmadılar ve direndiler. Gazze sınırında gerçek mermilerin kullanıldığı saldırılarda 52 Filistinli şehid oldu iki bine yakın kişi ise yaralandı. Buna rağmen milyonlarca kişinin katılımıyla yapılan protestolar devam ediyor. Uluslararası kurumların sessiz kaldığı bu işgal girişimine müslümanlar sessiz kalmadı. Türkiye'nin pek çok şehrinde olduğu gibi Bursa'da da ABD, İsrail ve destekçileri yürüyüşle protesto edildi.

Protestoda konuşan Özgür-Der Bursa şube başkanı Aziz AVAR işgali ve katliamı kınayıp direnişi selamladı. Ardından şöyle konuştu: " Filistinli kardeşlerimiz 70 yıldır direndikleri gibi bugün de direniyorlar. Ne yazık ki İslam ülkelerinin idarecileri işbirlikçilik yapsa da müslüman halklar Filistin direnişinin yanında yer alıyor meydanlara iniyor. Bizler de direnişin yanında olduğumuzu ve bu işgalcileri hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi göstermek için burdayız. Tüm müslümanlara ve dolayısıyla bize seslenen Halid Meşal'in mesajını iletmek istiyorum size. Halid Meşal, son yaşanan gelişmeler karşısında halklarda güzel bir etkileşimin olduğunu söyleyip; "Ancak bugün, halkımızın meşru haklarını ve mücadelesini bilen Müslüman ve Arap dünyası ile tüm dünyadaki hayır sahipleri ve derin insani özelliklere sahip dostlarımızı, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına seyirci kalmamaya, Kudüs'ü İsrail'e veren Amerikan mantığına teslim olmamaya çağırıyoruz" diyor. Meşal ayrıca "Halkımız, etrafındaki yüce İslam ümmeti ve insani dostlarımız, 'İşgale hayır, yerleşime hayır, haklarımızdan vazgeçmeye hayır, Gazze'nin abluka altında tutulmasına hayır' diyor. Allah'ın izniyle bunu gerçekleştireceğiz. Biliyorum, bunlar zor anlar. İşgalci güçler, yeni ABD yönetimi ve çevrelerindeki dünya, Filistin davasının özellikle Kudüs meselesi, Filistinli sığınmacıların vatanlarına geri dönmesi ve toprak meselesinin tasfiyesi için uygun bir vakit olduğunu düşünüyorlar ancak yanılıyorlar."diyor.

Atılan sloganlar sonrasında yürüyüş ve protesto sona erdi.

bursa-20180515-01.jpg

bursa-20180515-02.jpg

bursa-20180515-04.jpg

bursa-20180515-03.jpg

HABERE YORUM KAT