1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'da Sisi cuntasının idam kararları protesto edildi
Bursa'da Sisi cuntasının idam kararları protesto edildi

Bursa'da Sisi cuntasının idam kararları protesto edildi

Özgür-Der Bursa şubesinin çağrısıyla, Busey-Der, İlke-Der, Doğ-Der ve Bursalı Müslümanların katılımlarıyla, Orhangazi Parkı’nda, Mısır'daki idam kararları protesto edildi.

19 Haziran 2021 Cumartesi 23:45A+A-

Orhangazi Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Mısır'da direnen müslümanlar selamlanırken darbeci Sisi ve yandaşları lanetlendi.

 “Sisi Cuntasının İdam Kararlarına Lanet, İhvan’a Bin Selam Olsun!” pankartı ve “Benna’nın Seyyid’in Takipçileri Zulme Boyun Eğmez”, “Sisi’nin Yağlı Urganı İhvan’ın Değil Adaletin Boynunda!”, “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı”  dövizleri taşındı.

Tekbirler ve “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı”, “Zalimler Allah'a Hesap Verecek”, “Katil Sisi Hesap Verecek”, “Diktatörler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak”, “Bir Musa Gelecek Firavun'u Yenecek”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması”  şeklinde sloganlar atıldı.

Eylemde konuşan Dünya Müslüman Alimler birliği üyesi Mısırlı Alim Prof. Muhammed Said “Adeviyye meydanında mescide sığınanları mescitte katletmiş bir mücrimdir Sisi. Mısır'ın tek meşru lideri Mursi'yi zindanda şehit ettiler. Mısır'da cezaevi koşullarının kendisi zaten işkence ve ölüm demektir. Pek çok kardeşimiz meydanda öldürüldü, yüzü aşkın kişi idam edildi, onbinlercesi de hala zindanda tutuluyor” dedi.

Son kararlarla 12 kişinin idam edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Muhammed Said Hoca, eğer bu idamlara yeterince tepki gösterilmezse geride kalan idam kararlarının hızlıca uygulanacağını belirtti.

Basın açıklamasını okuyan Doğan Kızılaslan, "Mısır 'da çağdaş firavun rejiminin, göstermelik yargı kurumlarına verdirdiği bu idam cezaları, gerçekte tarafsız ve adil yargının değil, gayri meşru hakimiyet savaşına yargı kılıfının geçirilmesi sonucu verilen hukuksuz bir karardan başkası değildir." dedi.

Mısır'la normalleşme meselesine de değinilen açıklamada; "Asıl anormal olan bu zalimlerle normalleşme çabasıdır. Bunlar için diplomatik çıkar, hırsızlıklarından dolayı içine düştükleri ekonomik çöküntü ve iflaslar nedeniyle büyük bir kriz yaşamaktalar. Umarız hükümet halkın ve Hakkın yanında yer almaya devam eder" denildi.

Tekbir ve sloganlar sonrası eylem sona erdi.

bursa-01.jpg

bursa-02.jpg

bursa-03.jpg

bursa-04.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum