1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Bürokrasiyi alaşağı ederiz’ diyen Nureddin Nebati ne demek istiyor?
‘Bürokrasiyi alaşağı ederiz’ diyen Nureddin Nebati ne demek istiyor?

‘Bürokrasiyi alaşağı ederiz’ diyen Nureddin Nebati ne demek istiyor?

Nebati yatırımcılarla yaptığı toplantıda “En sevdiğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” dedi.

17 Mart 2022 Perşembe 13:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’nda yaptığı konuşma ile tepki çekiyor. Birkaç ay önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun metruk binalar için söylediği, “Yıkın mahkeme arkanızdan gelir” sözlerine benzeyen bürokratik engelleri farklı yollarla aşama çabalarına dair sarf edilen ifadeleri eleştirilen bakan Nebati yabancı yatırımcılara yönelik, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. En sevdiğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi al aşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde hızlı bir adım atıyoruz” dedi.

Yatırımcıya güven vermek istediği 'tahmin edilen' hazine bakanının, güven vermek için daha farklı stratejiler izlemesi gerektiği görülüyor.

Güven vereyim derken var olan güvenin kırılmasına neden olabilecek söylemler!

Bu tarz 'bürokrasiyi atlatma' içerikli mesajların yatırımcıları cezp ettiğini iddia etmek mümkün olmadığı gibi ülkenin güvenilirlik ve imajına da büyük zarar verdiği yorumları yapılıyor. 

 

 

Hazine ve Maliye’den sorumlu olan ancak kullandığı ifadeler ile tartışmaların odağında yer alan bir isim haline gelen Nebati’nin kullandığı ifadeler eleştirildi. Kabiliyetleri ile de oldukça eleştiri alan ve bürokrasiyi atlatmayı amaçlayan, güvenilmez tacir rolü oynayarak ekonomi bakanlığı yaptığı yorumlarına neden olan ifadelerinde Nebati,

“Ofis, teknoloji yoğun, katma değeri yüksek ve istihdam yaratan yatırımları destekleyerek bu yatırımlara ilişkin tüm süreçleri yatırımcı adına takip ediyor. Bu robotik bir anlayışla değil, geleneksel Türk misafirperverliği anlayışıyla yerine getiriliyor. Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız. Ev sevdiğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde hızlı adımlar atıyoruz.

İşte bir örnek, 2020-2021'i bu kadar hızlı ve başarılı geçirmemizin nedeni de sistem değişikliğinin krizler karşısındaki denenmişliğini de yaşamış olduk. Yatırım Ofisi'nin uzman kadrosu, yatırımcılara İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Arapça, Japonca ve Çince dahil pek çok dilde hizmet sunmaktadır.” dedi.

Bürokrasi birçok defa zorluk çıkarması ile eleştirilen bir devlet yapısıdır ancak bu demek değildir ki onu pas geçmeye çalışmak, “Cumhurbaşkanı’nın arkalarında” olduğunu ifade ederek ‘istediklerini bürokrasiye karşı yapabileceğini iddia etmek!’ normal bir durum olarak görülebilsin…

HABERE YORUM KAT

6 Yorum