1. HABERLER

  2. HABER

  3. Burkay, Karayılan'a Cevap Verdi
Burkay, Karayılana Cevap Verdi

Burkay, Karayılan'a Cevap Verdi

Murat Karayılan'a yazılı bir açıklamayla cevap veren Burkay, "PKK, halkın gerçekleri öğrenmesinden korkuyor." dedi.

25 Ocak 2012 Çarşamba 03:24A+A-

PKK'nın lideri Murat Karayılan, 30 yıllık sürgünün ardından Türkiye'ye dönen Kemal Burkay'a ağır hakaretlerde bulundu. Karayılan, geçtiğimiz hafta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na PKK'nın kuruluş süreciyle ilgili bilgi veren Burkay'ı ajan ilan etti. ANF'ye konuşan Karayılan, "Fedaice direnen Kürdistan halkına karşı zerre kadar saygı duymadığı gibi gelmiş bir de AKP'nin kucağına oturmuş. (...) Bu kadar ahlaksızlık, alçaklık, bu kadar şerefsizlik ve palavra olmaz ki! Bunun tek bir tanımı vardır. Bu ihanet ve şerefsizliktir. Kendisi ajanlık pozisyonundadır." şeklinde konuştu.

Kemal Burkay, Karayılan'ın sözlerine yazılı bir açıklamayla cevap verdi. Burkay, şu ifadeleri kullandı: "PKK çevrelerinin son günlerde bana karşı yürüttükleri düzeysiz, yalana dayalı karalama kampanyasının farkındalar. Fırat Haber Ajansı (ANF) bu işin başını çekiyor, tipik soğuk savaş yöntemlerini kullanıyor. Belli ki Öcalan yakalanıp İmralı'ya konduktan sonra, varılan uzlaşmayla, ya da vaat edilen 'hizmetin' bir ürünü olarak, bu ajansın başına da derin devletin güvenilir elemanları yerleştirilmiş. Elimde silah yok. PKK gibi, devrimci ve yurtsever örgütlere, kişilere, örgüt içindeki farklı seslere, bizzat halka karşı silah kullanmadım. Çok şükür elim temizdir. Benim tek silahım düşüncelerim. Gerçekleri söylüyorum. Ülkeye döndükten sonra da yaptığım budur. Ama PKK da sömürgeci-militarist güçler gibi işte bundan korkuyor. Korkmakta haksız sayılmazlar. Bu bayların en korktukları şey halkın gerçekleri öğrenmesidir. Ama dertlerine derman yok. Halk eninde sonunda gerçekleri öğrenecek. Bu süreç başlamıştır."

Kemal Burkay, PKK ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan terör alt komisyonuna ifade veren Burkay, PKK'nın 1977 yılında derin devlet tarafından kurulduğunu, 1980'den sonra ise Suriye'nin kontrolüne girdiğini aktarmıştı. Burkay, örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın ise yakalandığı 1999 yılından sonra Ergenekoncu komutanlar tarafından yönlendirildiğini söylemişti.

Zaman

HABERE YORUM KAT

9 Yorum