1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bunun Adı Artık Irkçı Cinnet, Tedavi Şart!
Bunun Adı Artık Irkçı Cinnet, Tedavi Şart!

Bunun Adı Artık Irkçı Cinnet, Tedavi Şart!

Samsun'da ailesi ile tartışan bir kişi, Arapça konuştuğu için tacizci sanılarak linç edilmek istendi.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 04:27A+A-

Samsun'un İlkadım ilçesinde, bekçilerin şüphe üzerine gözaltına alıp kelepçelediği yabancı uyruklu kişi, çevrede toplanan kalabalık tarafından 'taciz' suçlamasıyla yakalandığı söylentisi üzerine linç edilmek istendi. 

Olay, saat 21.00 sıralarında Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı önünde meydana geldi. Meydanda yürürken ailesiyle tartışmaya başlayan yabancı uyruklu kişiyi gören 2 bekçi, tartışmaya müdahale etmek istedi. 

Bekçilerin ters kelepçe takıp yere yatırdıkları ve ardından duvara dayadıkları kişi, Arapça konuşmaya başladı.

Çevrede artan kalabalıktan bazıları yabancı uyruklu şüphelinin taciz iddiasıyla gözaltına alındığını öne sürerek, linç etmek istedi. 

Kişi, son anda kalabalık arasından çıkarılıp, sokakta bekleyen polis ekiplerine teslim edildi. Olay sonrası kalabalık çevrede bulunan bir alışveriş merkezi görevlileri ve polis tarafından uzaklaştırılırken, şüpheli ve ailesi ifadesi için polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Toplumu bu hale getirmek için her türlü yola başvuran ırkçılar bir yana buna sessiz kalan, alkışlayan ve siyasi rant umut eden siyasiler ve medya organlarını uyarıyoruz. Bu cinnet halinin nereye varacağını birkez daha düşünün.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum