1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bulutlar Kemalistlerin Silüet İbadetine Engel Oldu!
Bulutlar Kemalistlerin Silüet İbadetine Engel Oldu!

Bulutlar Kemalistlerin Silüet İbadetine Engel Oldu!

Mustafa Kemal'in silüeti hava muhalefeti nedeniyle görülemedi. Damal Belediye Başkanı “Gönül isterdi ki gölgeyi görelim ama mâlesef olmadı.” dedi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 01:54A+A-

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Ata Mahallesi'nde, güneşin Karadağlar'a yansımasıyla oluşacağı iddia edilen Mutafa Kemal'in silüeti, havanın bulutlu olması nedeniyle görülemedi!

Bu yıl yirmincisi düzenlenen kutlamalara, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı CHP’li vekiller, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikler kapsamında Damal halk oyunları ekibi gösteri sundu. Şenliğin finalini ise ünlü sanatçılar Oğuz Aksaç ve Özlem Özdil yaptı.

Konuşmaların ardından Mustafa Kemal'in silüetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi'ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar'ın eteklerinde saat 18.00’de izlenmesi planlanan silüet, hava muhalefeti nedeniyle görülemedi.

Katılımcılara silüetin çıkışıyla ilgili bilgi veren Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, “Bu yıl festivalimizin yirmincisini düzenledik. Hava şartları olumsuz ve gölgeyi göremiyoruz. Ama biz görmüş sayacağız. Dışarıdan çok önemli konuklarımız var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel başkan yardımcılarımız Öztürk Yılmaz, Zeynep Altıok ve milletvekillerimiz var. Gönül isterdi ki gölgeyi görelim ama mâlesef olmadı. İnşallah başka bir zaman misafirlerimizi ağırlarız ve misafirlerimize silüeti izletme fırsatını tanımış oluruz.” dedi.

Kaynak: Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

7 Yorum