1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bülent Arınç'tan İlginç 'Oslo' Yorumu...
Bülent Arınçtan İlginç Oslo Yorumu...

Bülent Arınç'tan İlginç 'Oslo' Yorumu...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin Oslo iddialarını yorumlarken kafaları karıştırdı.

20 Eylül 2012 Perşembe 04:52A+A-

CHP'nin 'Oslo Protokolü' iddiasıyla kamuoyuna açıkladığı belgenin aslında 1 yıl önce ortaya çıkan bir haber olduğunu belirten Arınç, "Terörü sona erdirmek için ihtiyaç olursa terör örgütü temsilcileriyle yine görüşüleceğini" söyledi. Ardından ekledi: "Belki de görüşülüyordur."

Başbakan Yardımcısı Arınç, NTV'de katıldığı canlı yayında Oslo tartışmasının yanı sıra Bingöl-Muş karayolundaki askerî konvoya yapılan saldırıya ilişkin eleştirilere de cevap verdi. Askerlerin Elazığ'dan birliklerine gönderildiğini belirten Arınç, bu yüzden 1993'teki 33 er olayıyla benzerlik kurulduğunu hatırlattı. Ardından şöyle devam etti: "Ama görülebildiği kadarıyla büyük otobüslere yerleştirilmiş 200'e yakın asker ve bu konvoy tanzim edilmiş. Bu konvoyda jammer dediğimiz sinyal kesici aletler de var, önüne arkasına koruyucu birlikler de yerleştirilmiş. Tabii gündüz vakti ve belli mesafe aldıktan sonra çok akıllıca bir hareketle teröristler açısından son otobüse roketatarla ateş açılmış. Orada meydana gelen hengame içerisinde sadece basit bir cevap verilebilmiş ve bir patlamayla otobüsteki askerlerin pek çoğu maalesef şehit olmuş. Tabii roketatarla ateş etmek ve son otobüsü hedeflemek, özellikle öncekine ateş açsalardı arkadakilerin belki müdahale etme veya karşılık verme imkanı olacaktı.''

Arınç, örgütün 2011'de devrimci halk savaşı başlatmak istediğini, halkın yüz vermediğini, her türlü şeyi denediğini ama bunun mümkün olmadığını söyledi. Bu sefer KCK yapılanmasıyla devrimci halk savaşının altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Arınç, önceleri çok mesafe aldıklarını, sonra yapılan operasyonlarla bu yapılanmanın da çökertildiğini kaydetti. Bunun üzerine alan hakimiyetini kurmak için Şemdinli, Beytüşşebap, Yüksekova, Çukurca bölgelerindeki şiddeti artırdıklarını ifade eden Arınç, bir taraftan da Suriye'deki bazı örneklere bakarak alan hakimiyetiyle meseleyi uluslararası platforma taşıyacak, siyasileştirecek bir noktaya getirmek istediklerini söyledi. Arınç, "Şemdinli'de başaramadılar, Beytüşşebap'ta perişan oldular." ifadesini kullandı.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT

1 Yorum