1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bugün Allah için bize sığınanlara sığınak olma günüdür!
Bugün Allah için bize sığınanlara sığınak olma günüdür!

Bugün Allah için bize sığınanlara sığınak olma günüdür!

Suriye kırsalında kış şartları kardeşlerimizi çok zorluyor! Ümmet üzerine düşeni yapmalı!

23 Ocak 2022 Pazar 10:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’de kış şartlarının ağırlaşması ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin imtihanlarının da zorlaşması anlamına geliyor. Kimse yanlış bir intibaa kapılmasın. Suriye’de incecik çadırlarda tipi ve fırtına altında soğuktan tir tir titreyen bir çocuğun Allah’a verecek çok zor bir imtihanı yok. Onun sadece dünya imtihanı zorlu…

Ancak geride kalanlar sorumluluklarını yerine getirmezse hepimizin hesabı oldukça zor olacak! Suriyeli kardeşlerimizin desteklerimize ihtiyacı var. Çadır kentlerde çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mazlumların barınma ve beslenme ihtiyaçlarının acilen karşılanması gerekiyor.

“Allah için size sığınan kimseye sığınak olun. Allah için isteyen kimseye verin. Sizi davet edene icabet edin, size bir iyilik yapana karşılığını verin. Eğer onun karşılığını verecek bir şey bulamazsanız, karşılıkta bulunduğunuzu kanaat getirinceye kadar ona dua edin." (Ebu Dâvud, Zekat, 38)

Allah Resulü’nün (sav) hadis-i şerifinde buyurduğu gibi bugün Allah için bize sığınanlara sığınak olma günüdür! Şurası unutulmamalıdır ki Suriyeli kardeşlerimiz bir zalim ve onun yardımcıları İran ve Rusya’ya karşı direndikleri için bugün bu şartlara mahkum edilmektedirler.

Müslümanca bir hayat sürmek için başlattıkları kıyamı ne yazık ki ümmet yeterince destekleyemedi. Ancak bugün soğuk kış şartları altındaki kardeşlerimizi desteklememek için hiçbir sebep yok!

İHH Başkanı Bülent Yıldırım çadır kentlerden aktarıyor:

whatsapp-image-2022-01-23-at-11-04-39.jpeg

 

suriye-afganistan-yardim-001.jpeg

Hesap Bilgileri

IBAN: TR34 0001 0006 8678 8607 9750 17
Hesap No: 686-78860797-5017
Fetih İnsani Yardım Derneği - Ziraat Bankası Bursa Garajlar Şubesi

Not: Açıklama kısmına hangi ülkeye yardım yapıldığının belirtilmesi gerekiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum