1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bu Video, 3 Dakikada Suriye Direnişini Anlatıyor! (Kısa Film -HD-)
Bu Video, 3 Dakikada Suriye Direnişini Anlatıyor! (Kısa Film -HD-)

Bu Video, 3 Dakikada Suriye Direnişini Anlatıyor! (Kısa Film -HD-)

Suriye’de mizahî eylemleriyle bilinen İdlib’e bağlı Kafranbel semti, Suriye devrim süreciyle ilgili oldukça güzel bir kısa filme imza attılar.

19 Eylül 2013 Perşembe 12:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

İdlib’e bağlı Kafranbel’de düşündürten mizahi eylemlere imza atan muhalifler, şimdi de Suriye ordusunun zalimliğini; Rusya, İran ve Hizbullah’ın Esed’e desteğini; ABD, BM ve Arap dünyasının ise yaşanan katliamlara ilişkin duyarsızlıklarını betimleyen kısa bir film yaptılar.

Filmde ABD ve Birleşmiş Milletlerin “kimyasal silah” kullanılarak yapılan katliamla ilgili ikiyüzlü tutumları konu ediliyor. İki dakika 40 saniye süren film, Batı’nın, Esed rejiminin katliamlarına değil, kendi müttefiklerinin çıkarlarını riske edecek kimyasal silah kullanmasına karşı çıktığına yönelik mesaj net bir şekilde veriliyor.  Kimyasal kullanmadıktan sonra konvansiyonel silahlarla yapılan katliamları ABD, Batı ve BM’nin umursamadığı anlatılıyor.

İşte Suriye’de yaşananları özetleyen o kısa film:

Eski çağ dönemi mağara yaşamının dekoratif olarak kullanıldığı kısa filmin ilk sahnesinde protesto gösterisi yapan bir grup Suriye Baas rejimi ve Hizbullah’ı temsil eden silahlılar tarafından katledilir.

Bu sırada ABD ve BM katliamı izlemektedirler. Yanı sıra Arap Liginin de yaşanan katliama ilgisiz kaldığı vurgulanmaktadır.

İkinci sahnede İran da vardır işin içinde ve yine gösteri yapan bir topluluk İran, Suriye ve Hizbullah tarafından bombalı saldırıya uğrar.

Arka tepede süreci izleyen ABD, BM ve Araplar katliama yine sessizdirler.

Üçüncü sahnede Rusya’nın öncülüğünde İran, Suriye ve Hizbullah yine gösteri yapan gruba kimyasal silah ile müdahale ederler.

Bu katliama ABD tepki gösterir ve hemen kimyasal silahın teslim dilmesini ister. Rusya da Suriye’nin elinden aldığı kimyasal gazı ABD’ye ve BM’ye teslim eder.

Son sahnede aynı figüranlar katliama devam ederler. Bomba ile… ABD ve BM, kimyasal silah kullanılmadığı için bu katliama tepki göstermeyecekleri yönünde işaret ederler.

İşte Suriye’de yaşananların özeti budur. Ölü ölüdür; ne yolla olursa olsun, Suriye’de 150 bine yakın insan katledildi. 

HD Versiyon:

 

HABERE YORUM KAT