1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu ülkeye İslam Diyarbakır üzerinden girmiştir
Bu ülkeye İslam Diyarbakır üzerinden girmiştir

Bu ülkeye İslam Diyarbakır üzerinden girmiştir

Mehmet Göktaş, Diyarbakır üzerindeki istismarları konu edindiği yazısında Diyarbakır’ın asli kimliği olan İslamlaşma sürecine dikkati çekiyor.

27 Mayıs 2023 Cumartesi 19:07A+A-

Mehmet Göktaş’ın Doğruhaber’de yayımlanan yazısı (27 Mayıs 2023) şöyle:

İslam Bu Ülkeye Diyarbakır’dan Girmiştir!

Bu ülkeye İslam Diyarbakır üzerinden girmiştir. Bu, asla gözden kaçırılmaması gereken çok önemli bir tarihi gerçektir.

Bu vatana bu ülkeye İslam’ın girişinden daha önemli bir olay düşünülemeyeceğine göre 27 Mayıs tarihi bu ülke için en büyük bayram ilan edilmeli ve kutlanmalıdır.

Dikkat ediniz, Diyarbakır’ın fethi (639) 1071 Malazgirt zaferinden tam 432 yıl öncedir. Daha da önemlisi, Diyarbakır ve civarının fethiyle İslam’la müşerref olan Kürtler Malazgirt zaferinde de büyük bir paya sahiptirler.

Durum böyle olunca 27 Mayıs sadece bir şehrin fethi gibi bir avuç insan tarafından kutlanamaz. Diyanet’e teşekkür ediyoruz, dünkü hutbede bir cümle ile olsa da ilk defa Diyarbakır’ın fethini dile getirmiştir.

Diyarbakır Peygamber Aleyhisselam’ın vefatından en fazla yedi sene sonra, Hz. Ömer’in halifeliği döneminde İyaz bin Ğanem (r.a) komutasındaki İslam orduları tarafından fethedilmiştir.

Daha önce bir çok defa belirttiğimiz gibi Mekke ve Medine’den sonra yer yüzünde en çok sahabe mezarı Diyarbakır ve civarında bulunmaktadır. İslam’ın büyük komutanı  Halid bin Velid’in (ra) oğlu Süleyman bin Halid 26 arkadaşıyla birlikte merkezdeki Hz. Süleyman Camii civarında yatmaktadır.

Kısacası,  Diyarbakır’ın fethi bu anlamda ve bu çapta ihya edilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda Peygamber Sevdalıları tarafından fetih programları düzenlenmişse de kesinlikle yeterli değildir. STK’ların yanı sıra devlet bu işe el atmalı, 29 Mayıs İstanbul’un fethiyle birleştirilerek büyük bir fetih haftası başlatılmalıdır.

Biz inanıyoruz ki “Bu vatana İslam Diyarbakır üzerinden girmiştir” gerçeği üzerinden yapılacak kutlamalar bu ülkenin tamamında İslami hayata büyük bir ivme kazandıracak, bölgenin de çehresini değiştirecektir.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum